Nvidia: Android streeft iPad binnen 3 jaar voorbij

17 mei 2011 1 Minuut 4 Reacties
ASUS-Transformer-iPad-2

Eerder deze week liet Nvidia CEO Jen-Hsun Huang zich niet geheel positief uit over de huidige Android 3.0 Honeycomb tablets maar vandaag heeft Huang uitgesproken dat Android binnen drie jaar de iPad voorbij gestreefd zal zijn als het aankomt op het aantal verkochte tablets. Tijdens de Reuters summit liet Huang weten dat we dezelfde trend als in de smartphone markt gaan zien waar de Android apparaten aan een flink inhaalslag bezig zijn.

Daarnaast werd ook duidelijk dat Nvidia al 10 toekomstige tablets gestrikt heeft voor haar nieuwe ‘Kal-El’ quad-core Tegra 3 processor, welke tot 5 keer sneller moet zijn dan de huidige Tegra 2 processor. Er zouden contracten gesloten zijn met vijf grote telefoon fabrikanten en vijf grote PC fabrikanten.

Het is lastig om te schatten welke van de twee systemen, Android of iOS, het zal gaan winnen, maar Apple heeft natuurlijk het nadeel dat alleen de iPad over iOS beschikt. Aan de andere kant kunnen we pas echt gaan vergelijken zodra de nieuwe versies van beide besturingssystemen, Android Ice Cream Sandwich en de nieuwste versie van iOS, gelanceerd zijn.

Reacties (4)