KPN komt met live TV voor je iPad

23 augustus 2011 1 Minuut 3 Reacties
KPN-iTV

Vanaf 15 september is het voor klanten van KPN's Interactieve TV dienst mogelijk live TV uitzendingen te volgen op de iPad, PC of laptop. De extra dienst is geintroduceerd onder de naam iTV Online en zal de 20 meest populaire TV zenders plus diverse andere interactieve diensten streamen binnen het thuisnetwerk. Je moet dus wel op je eigen (Wifi) thuisnetwerk aangesloten zijn om van de dienst gebruik te maken.

KPN zegt met de 20 meest populaire zenders, waaronder zowel commerciële als publieke zenders, meer dan 90 procent van de meest bekeken programma’s te kunnen aanbieden. Overigens zullen er op een later moment meer zenders toegevoegd worden. Wanneer je live TV via de iPad kijkt kun je onder meer programma’s live pauzeren en op een later tijdstip verder kijken. Via de PC kun je ook programma’s via Programma Gemist terugkijken en kun je films uit de Videoland bibliotheek van KPN bestellen en bekijken. KPN is momenteel met Apple in onderhandeling deze diensten ook op de iPad mogelijk te maken en verwacht dit rond december te kunnen introduceren.

Standaard zitten de volgende zenders in het pakket: Nederland 1, 2 en 3, RTL 4, 5, 7 en 8, SBS 6, NET 5, Veronica/Disney XD, National Geographic, Humor TV 24, NOS Journaal 24, 13street, CNN, BBC World News, TV5 en SlamTV.

Om iTV Online op je iPad te gebruiken kun je de gratis KPN Interactieve TV Online applicatie vanaf 15 september downloaden in de Apple App Store. Voor huidige klanten van KPN’s Interactieve TV is de iTV Online dienst gratis, dus wil je live TV op je iPad zul je eerst een TV abonnement bij KPN moeten aanschaffen.

Reacties (3)