ASUS Eee Pad Transformer 2 (TF201) aanzienlijk sneller

23 september 2011 1 Minuut 2 Reacties
ASUS-Eee-Pad-Transformer

De ASUS Eee Pad Transformer is een van de meest populaire Android tablets van dit moment, maar de opvolger staat al te trappelen. Deze week zijn de eerste benchmarks van de tweede generatie Transformer gevonden welke aantonen dat de tablet een stuk sneller is dan zijn voorganger. De reden voor de hoge snelheid is waarschijnlijk het gebruik van NVIDIA's nieuwe quad-core Tegra 3 'Kal-El' processor.

Zonder diep op de benchmark tests in te gaan tonen deze dat de snelheid van de TF201, het logische nieuwe modelnummer voor de Transformer 2, op 53 frames per seconde ligt terwijl de eerste generatie geklokt is op 29,2 frames per seconde. Dit bij een resolutie van 1.280 bij 720 pixels. NVIDIA gaf eerder al aan dat de nieuwe Tegra 3 processor 3 tot 5 keer zo snel zou zijn dan zijn voorganger. Overigens heeft ASUS nog geen details bekendgemaakt over de TF201 en zijn het dan ook allemaal sterke vermoedens.

Naast de nieuwe Tegra 3 processor zou de Transformer 2 ook beschikken over het nieuwe Android Ice Cream Sandwich besturingssysteem, wat het beste van de smartphone- en tabletwereld samenvoegt in één geoptimaliseerd besturingssysteem. Volgens de laatste geruchten zou de Eee Pad Transformer 2 in oktober moeten verschijnen.

Momenteel beschikt het merendeel van de Android tablets over de Tegra 2 processor, maar of de Tegra 3 processor het marktaandeel vast kan houden is nog maar de vraag. Zo zou Google voor Ice Cream Sandwich de voorkeur geven aan apparaten die uitgerust zijn met een OMAP processor van Texas Instruments. Fabrikanten die van deze processor gebruik maken zouden eerder toegang krijgen tot het besturingssysteem en hun tablet dus eerder op de markt kunnen brengen.

Reacties (2)