ASUS Eee Pad Transformer Prime officieel gepresenteerd

09 november 2011 3 Minuten 14 Reacties
transformer-prime

Vanochtend vroeg heeft ASUS dan eindelijk de opvolger van haar Transformer tablet gepresenteerd. Alle specificaties, prijzen en lanceerdata werden bekendgemaakt maar helaas leverde dit geen grote verrassingen op. Zoals verwacht verschijnt de ASUS Eee Pad Transformer Prime pas in 2012 in Nederland en komt er een 32GB en een 64GB variant in de kleur goud of zilver/grijs. Opvallend is dat de prijs op 599,00 euro ligt voor beide varianten.

Qua specificaties krijg je het volgende; Een 10.1 inch Super IPS+ display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en Gorilla Glass bescherming, een Tegra 3 quad-core processor, Android 3.2 Honeycomb met een toekomstige update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich, 1GB aan werkgeheugen, 32GB of 64GB aan SSD opslaggeheugen, een jaar lang gratis opslagruimte bij ASUS webstorage, WiFi, Bluetooth 2.1, een 8 megapixel camera aan de achterzijde (met Full HD opnamemodus!) en een 1.2 megapixel camera aan de voorzijde. De camera aan de achterzijde heeft een groter F2.4 diafragma waardoor de diepte verbeterd moet worden.

Super IPS+ display

Volgens ASUS moet het IPS display, waar de Transformer al om geprezen werd, flink verbeterd zijn. ASUS claimt een lichtopbrengst van ongeveer 600 nits wat neerkomt op een 1,5 keer zo helder scherm dan andere tablets. De nieuwe techniek heeft de naam Super IPS+ meegekregen en moet het mogelijk maken in zonlicht op de Transformer Prime te werken. Ook het Gorilla Glass is weer van de partij waardoor je niet snel krassen op je display zult krijgen.

Overzicht Eee Pad Transformer Prime

Qua aansluitingen is de Transformer Prime voorzien van een 2-1 audio jack, een microHDMI aansluiting en een microSD card reader. Het keyboard dock biedt daarnaast nog één USB 2.0 aansluiting en een volwaardige SD card reader. Qua sensors beschikt de tablet over een G-Sensor, een gyroscoop, een E-compass, GPS en een licht sensor.

De batterijduur van de eerst generatie Transformer tablets was ook een van de beste punten en dat moet met de Transformer Prime alleen maar beter worden. Zo zou de tablet, volgens de eigen metingen van ASUS, 12 uur lang mee moeten gaan bij gematigd gebruik en voegt het keyboard dock hier nog 6 uur aan toe. In totaal krijg je dus 18 uur aan speelplezier.

De losse tablet heeft een afmeting van 26,3 x 18 x 0,83 centimeter en weegt 586 gram. Het keyboard dock heeft nagenoeg dezelfde afmetingen maar is alleen iets dunner (26,3 x 18 x 0,8 cm) en weegt 537 gram. Wanneer de twee elementen op elkaar aangesloten worden levert dit een laptop op die 16,3 mm dik is en 1.123 gram weegt. Ter vergelijking; de eerste generatie was 27 mm dik en woog 1.325 gram. Gecombineerd levert dat een ‘notebook’ op van 16,3 mm dik en een gewicht van 1123 gram.

Bekijk een complete vergelijking tussen de Transformer en de Transformer Prime in dit artikel.

Prijs Eee Pad Transformer Prime

De Eee Pad Transformer Prime wordt waarschijnlijk in de markt gezet voor een prijs van 599 euro voor zowel de 32GB + dock en de 64 GB pad-only versie. De eerste generatie Transformer tablets zal in prijs verlaagd worden.

Een compleet overzicht van alle specificaties en nieuwtjes van de ASUS Eee Pad Transformer Prime vind je op de productpagina. Wil je meer weten over de de Tegra 3 quad-core processor dan kun je de video’s bekijken in dit artikel.

Reacties (14)