In 2012 barst de strijd tussen de processors voor tablets los

06 november 2011 1 Minuut 2 Reacties
Qualcomm-Snapdragon

De strijd tussen de processors - het brein van tablets - zal in 2012 pas echt los gaan barsten. Dit jaar is het vooral Nvidia dat de klok slaat in het overgrote deel van de tablets maar daar moet vanaf eind dit jaar een eind aan komen. Naast de komst van meerdere Intel tablets en TI tablets heeft ook Qualcomm nu aangekondigd dat er in 2012 in ieder geval 30 tablets verschijnen die gebruik maken van haar dual-core Snapdragon processor.

Nvidia heeft het lang alleen voor het zeggen gehad met de Tegra 2 processor, welke verscheen in nagenoeg elke high-end tablet. 2012 moet het jaar worden dat ook de concurrentie tussen de chip fabrikanten hevig wordt. Intel wordt natuurlijk een stuk groter door de komst van Windows 8 tablet maar Intel heeft ook aangekondigd met Android tablets te komen. Daarnaast zou de Texas Instruments OMAP chip zelfs de nieuwe favoriete processor zijn van Google en een voorkeursbehandeling krijgen. Nieuwe tablets die over de TI OMAP processor beschikken zijn onder meer de Archos G9 serie. De Qualcomm processors zien we ook nog maar mondjesmaat terug. Zo beschikt bijvoorbeeld de HTC Flyer over een Snapdragon processor. Overigens zit Nvidia ook niet stil en verschijnt onder meer de ASUS Eee Pad Transformer Prime met de nieuwe quad-core Tegra 3 processor.

Qualcomm heeft voor volgend jaar in ieder geval 30 tablets weten te strikken die draaien op de MSM8960 processor met twee kernen en een 1.7GHz snelheid. De Qualcomm tablet line-up bevat zowel Windows 8 als Android modellen.

Bron: Netbooknews

Reacties (2)