‘ASUS Eee Pad MeMo wordt alleen in Azië gelanceerd’

21 december 2011 1 Minuut 1 Reacties
asus-eee-pad-memo-3d

Begin december verschenen er nog geruchten dat de ASUS Eee Pad MeMo ergens in januari 2012 wereldwijd zou verschijnen. Vandaag bereiken ons echter berichten dat ASUS ervoor gekozen heeft haar eerste 7 inch tablet niet overzees uit te brengen. Volgens bronnen van Netbooknews wordt de Eee Pad MeMo alleen in Azië gelanceerd. De reden hiervoor is nogal opmerkelijk.

De Eee Pad MeMo is dit jaar al een paar keer opgedoken op beurzen en shows, in eerste instantie met 3D opname en weergave mogelijkheden. Deze feature heeft ASUS inmiddels geschrapt, waarschijnlijk om de prijs aantrekkelijk te houden. Daarbij is de LG Optimus Pad ook geen groot succes geworden. Maar, naast de 3D functies had de MeMo nog een unieke feature in de vorm van de MeMix accessoire. Dit meegeleverde Bluetooth apparaatje kan gebruikt worden voor telefoongesprekken, als afstandsbediening en als MP3 speler. Verder beschikt de tablet waarschijnlijk over een Qualcomm MSM8260 1,2 GHz processor en een stylus.

Toch gaan we dit alles waarschijnlijk niet in Europa tegenkomen. ASUS zou namelijk besloten hebben de Eee Pad MeMo alleen in Azië uit te brengen. De reden hiervoor is concurrent Samsung reeds de Galaxy Note gelanceerd heeft. Volgens ASUS maakt de Galaxy Note het nagenoeg onmogelijk voor het bedrijf om de Eee Pad MeMo buiten Azië uit te rollen. De fabrikant wil, volgens een insider, geen geld en resources verspillen aan ontwikkeling, marketing en distributie. Kortom, ASUS heeft behoorlijk wat respect voor het succes van de Galaxy Note en kiest een andere strategie om de concurrentie aan te gaan.

Reacties (1)