Nokia heeft geen concrete plannen voor tablets

19 december 2011 1 Minuut 0 Reacties
nokia-tablet-design

Voorlopig heeft het Finse Nokia geen concrete plannen om een tablet op de markt te brengen. Dit laat CEO Stephen Elop in een interview weten. Wel houdt het bedrijf de markt voor tablets goed in de gaten voor mogelijke kansen. Eerder liet Paul Amsellen, Nokia's General Manager in Frankrijk, nog weten dat het bedrijf in juni 2012 met een Windows 8 tablet zou komen.

“Nokia heeft nog geen exacte plannen, maar we houden de markt nauwlettend in de gaten. Misschien betreden we die markt ooit nog eens”, Aldus Elop. Dit bekent waarschijnlijk dat er wel plannen zijn maar dat de verwachtingen nog laag gehouden moeten worden. Elop liet begin dit jaar nog weten dat het bedrijf druk aan het werk was voor een tablet en dat de focus vooral lag op het brengen van een product dat daadwerkelijk onderscheidend en vernieuwend is. Windows 8 zou een logische stap voor Nokia zijn aangezien het bedrijf de laatste tijd nauw samenwerkt met Microsoft. Toch liet Microsoft eerder dit jaar weten dat Nokia niet in de tabletplannen van het bedrijf voorkomt.

Wellicht dat Nokia wacht op de officiële release van Windows 8 eind 2012 voordat er concrete mededelingen gedaan worden.

Bron: Nasdaq

Reacties (0)