Tablet steeds populairder in Nederland

23 december 2011 1 Minuut 0 Reacties
iPad-screenshot

Momenteel beschikt meer dan 14 procent van de internettende bevolking in Nederland over een tablet. Dit blijk uit het onderzoek Trends in Digitale Media van Intomart GfK. In juni van dit jaar hadden 725.000 een iPad of andere tablet en inmiddels is dit aantal met een miljoen gestegen tot 1,7 miljoen tabletgebruikers. Daarnaast zouden 1,7 miljoen Nederlanders van plan zijn binnen afzienbare tijd een tablet te kopen.

Vorige week publiceert TNS NIPO een vergelijkbaar onderzoek waaruit ook bleek dat Nederland in 2012 massaal voor een tablet gaat. 266.000 Nederlanders zouden een tablet als cadeau voor de kerst of voor sinterklaas willen doen maar het merendeel verwacht volgend jaar pas een tablet te kopen. GfK weet verder te melden dat een groot aandeel van de gebruikers een iPad heeft en dat andere tablets aan een opmars bezig zijn. Helaas worden er geen exacte cijfers gegeven.

De tablet wordt door de meeste bezitters dagelijks gebruikt. Het gebruik is vaak gedeeld met anderen in het gezin, gemiddeld heeft een tablet 2,3 gebruikers. Gemiddeld zijn er 20-25 apps gedownload. Het meest wordt het tablet gebruikt voor internetten, e-mailen en social media. Daarnaast zijn spelletjes en video/televisiekijken populaire bezigheden. De top 3 media-apps op de tablet zijn YouTube, UitzendingGemist en NU HD.

Bekijk de meest populaire tablets op deze pagina of doorzoek onze tablet database voor alle tablets die in Nederland te koop zijn.

Reacties (0)