Preview: Samsung Galaxy Note

10 februari 2012 2 Minuten 5 Reacties
Galaxy-Note-preview

Is het een smartphone of is het een tablet? Heeft de stylus daadwerkelijk een toegevoegde waarde? En voor wie is de Galaxy Note vooral geschikt? Dat zijn drie belangrijke vragen die ik wil beantwoorden in de volledige review maar voor nu vind je in dit artikel een korte preview video met een eerste indruk van de Samsung Galaxy Note.

De Galaxy Note is een geval apart want hij valt net in het grijze gebied tussen een tablet en een smartphone. Het 5.3 inch display is een stuk groter dan de gemiddelde smartphone en zou eerder tussen de tablets passen maar qua specificaties en besturingssysteem zou de Galaxy Note weer eerder bij de smartphones horen. Zo beschikt de Note over een 3G module voor mobiel internet en de mogelijkheid om te bellen en te SMS’en. Daarbij is het mogelijk de Note in je binnenzak of een broekzak (van een wat wijdere broek) te stoppen voor onderweg.

Verder beschikt de Galaxy Note over een 5.3 inch Super AMOLED display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels waardoor objecten zeer scherp weergegeven worden en het contrast extreem hoog is. De Note maakt gebruik van een 1.4GHz dual-core processor, beschikt over 1GB aan werkgeheugen en is uitgerust met een microUSB aansluiting, een 8 megapixel camera aan de achterzijde en een microSD card reader. Alle specificaties van de Note en alle laatste nieuwtjes omtrent de Note kun je terugvinden op de productpagina. Onderstaand vind je een korte video met mijn eerste ervaringen met en eerste indruk van de Galaxy Note.

De belangrijkste feature, naar mijn mening en wat ook vaak terugkomt in de promotie van Samsung, is de meegeleverde stylus. Alles kan bediend worden met de stylus zoals je dat met een andere stylus ook zou kunnen, maar de S-Pen stylus heeft een aantal geoptimaliseerde applicaties meegekregen waardoor onder meer het notuleren en tekenen een stuk eenvoudiger en leuker wordt. Daarbij is de punt van de pen zeer klein waardoor je ook vrij nauwkeurig kunt werken.

Mocht je vragen over de Note hebben, laat het dan onderaan dit artikel weten en ik behandel het in de uitgebreide review.

Reacties (5)