Review: Chrome browser voor Android

12 februari 2012 1 Minuut 4 Reacties
Chrome-review

Afgelopen week lanceerde Google de Chrome browser voor Android apparaten. Chrome is al een zeer populaire browser voor de desktop en zou ook wel eens een grote kanshebber kunnen zijn om de standaard browser van Android tablets en smartphones te worden. Tijd dus voor een review van Chrome beta op de ASUS Eee Pad Transformer Prime met Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Voorlopig is de Chrome beta browser alleen te gebruiken op apparaten die draaien op Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Daarnaast is het (nog) niet mogelijk de applicatie te downloaden uit de Nederlandse Android Market. Natuurlijk kan het via een omweg wel. Via deze link kun je een APK bestand downloaden en de Chrome browser alsnog installeren. Zoals je in onderstaande video review ziet is de browser absoluut eenvoudiger en sneller dan de standaard Android browser al zitten er hier en daar nog wat verbeterpunten. De mooiste feature is naar mijn mening de synchronisatie met Chrome browsers op je desktop, laptop en andere mobiele apparaten. Dit maakt multitasken op verschillende apparaten een verademing en scheelt vaak ook een hoop extra werk.

De Chrome browser is momenteel nog een beta versie dus er zal nog een hoop verbeterd worden in de uiteindelijke versie. Mocht je Chrome al geprobeerd hebben op je Android 4.0 apparaat, deel dan je ervaringen even onderaan dit artikel.

Update 24/02 20.30: Chrome voor Android is vanaf nu ook te downloaden in de Nederlandse Android Market.

Reacties (4)