Nieuwe update ASUS Eee Pad Transformer TF101 moet problemen verhelpen

26 april 2012 1 Minuut 43 Reacties
ASUS-Eee-Pad-Transformer

De ASUS Eee Pad Transformer (TF101) was een van de eerste 2011 tablets die een update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich kreeg, maar helaas ging dit niet zonder de nodige problemen. Veel gebruikers hebben last van plotselinge reboots, vastlopers, niet werkende functies en crashende applicaties. ASUS rolt momenteel een update uit die dit zou moeten verhelpen.

Er wordt veel geklaagd over de recente Android 4.0 updates voor de Eee Pad Transformer, zo ook op een recent artikel bij ons. Er zijn zelfs gebruikers die de tablet reeds verkocht hebben en het vertrouwen in ASUS helemaal kwijt zijn. Om toch nog iets van vertrouwen terug te kunnen winnen is ASUS in de VS begonnen met de uitrol van een OTA update die verschillende problemen moet verhelpen. De update heeft versienummer 9.2.1.21 meegekregen en bevat als belangrijkste verbetering een stabieler besturingssysteem. Onderstaande release notes komen van ASUS zelf.

  • Verbetering stabiliteit van het systeem
  • Verbetering stabiliteit van de email app
  • Verbetering AppBackup app
  • Verbetering stabiliteit MyLibrary
  • Ondersteuning Wi-Fi Direct
  • Ondersteuning unzip in File Manager
  • Toevoeging herstel tab functie in browser

In de VS melden sommige gebruikers inderdaad verschillen qua stabiliteit waar te nemen. Hoewel niet alle problemen opgelost zijn zou de ervaring een stuk positiever zijn dan voorgaande weken.

In Nederland wordt de update ook snel verwacht. In Nederland wordt de update inmiddels ook uitgerold. Als je niet kunt wachten voor de automatische melding kun je via Instellingen > Over tablet > Systeem Update controleren of er een update beschikbaar is. Mocht de update inderdaad veel problemen verhelpen, laat het dan even onderaan dit artikel in een reactie weten.

Bron: ASUS

Reacties (43)