Sony begint uitrol Android 4.0 Ice Cream Sandwich voor de Tablet S

26 april 2012 2 Minuten 7 Reacties
sony-tablet-s

Sony heeft vandaag in de VS aangekondigd te beginnen met de uitrol van Android 4.0 Ice Cream Sandwich voor de vorig jaar gelanceerde Tablet S. Bij de aankondiging heeft Sony ook een video gepubliceerd waarin getoond wordt hoe de Tablet S werkt met de nieuwste versie van Android en wat je dus kunt verwachten.

Veel van wat je in de video ziet zijn features die we ook bij andere Ice Cream Sandwich tablets terugzien maar sony heeft ook wat eigen elementen toegevoegd. Zo is het na de update mogelijk om vensters van bepaalde applicaties kleiner te maken en over andere applicaties te gebruiken. Dit geldt onder meer voor de rekenmachine, de browser en de remote control applicaties. Zo kun je wanneer je in de muziek applicatie zit een apart venster met de remote control app oproepen en op een willekeurige plek in het scherm plaatsen. Ook kun je vensters minimaliseren.

Meer nieuwe features

Eind maart kondigde Sony de Android 4.0 update al aan en sprak het bedrijf over nog een aantal nieuwe features. Zo moet het mogelijk worden om direct vanaf het lock-screen toegang te krijgen tot de camera applicatie, kun je foto’s bewerken in de galerij applicaties en kun je panorama foto’s maken. Ook wordt het mogelijk om middels een te downloaden applicatie opgenomen programma’s op je Sony Blu-ray recorder te bekijken op je tablet.

Android 4.0 update in Nederland

Ik heb Sony Nederland gevraagd of de update ook binnenkort Nederland zal bereiken maar tot op heden zonder reactie. Bij een reactie wordt dit artikel bijgewerkt. Mocht je geen geduld hebben kun je via het instellingen menu en ‘over deze tablet’ handmatig zoeken naar updates. Ik ben benieuwd of Sony gebruikers van haar tablets wel tevreden kan houden met een Android 4.0 update, iets waar andere fabrikanten tot op heden veel moeite mee hebben. Mocht je de update geïnstalleerd hebben, deel je ervaringen dan hieronder.

Wil je meer informatie over de Sony Tablet S dan kun je terecht op de productpagina.

Bron: Slashgear

Reacties (7)