‘Apple werkt aan beveiligde inlog met 3D gezichtsherkenning’

11 mei 2012 1 Minuut 2 Reacties
Android-face-unlock

Wellicht ken je de Face Unlock functie van Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Hiermee is het mogelijk om met je gezicht in te loggen op je Android apparaat. Hoewel het een mooie functie is, is het nadeel dat je bijvoorbeeld met een foto van de persoon in kunt loggen. De beveiliging laat dus te wensen over. Een nieuwe patentaanvraag laat zien dat Apple werkt aan 3D gezichtsherkenning.

Uit de documenten in de patentaanvraag heeft AppleInsider kunnen halen dat Apple net als Android gebruik wil maken van de camera aan de voorzijde van je tablet, computer of smartphone om te kunnen inloggen. Het verschil zit hem in de manier waarop een gezicht geanalyseerd wordt. Apple wil gebruikmaken van zogenaamde 3D modeling; het in 3D opbouwen van een gezicht aan de hand van een 2D beeld door het analyseren afbeeldingen uit verschillende hoeken. Dit moet de beveiliging van het inloggen middels gezichtsherkenning flink verbeteren. Een simpele foto van een persoon zal niet meer volstaan om te kunnen inloggen.

Naast het feit dat deze functie voor beveiligd inloggen gebruikt kan worden zijn er ook andere toepassingen mogelijk, zoals het herkennen van objecten door 3D modeling. Daarbij kan de 3D gezichtsherkenning gebruikt worden om de tablet te openen met alle voorkeursinstellingen van de gebruiker die op dat moment inlogt. Het is momenteel nog een patent dat Apple in bezit heeft gekregen dus het zal nog even duren voordat we de techniek op de eerste producten zullen zien.

Reacties (2)