Dell Latitude 10 en XPS 12 Windows 8 tablets uitgelekt

25 mei 2012 1 Minuut 0 Reacties
Dell-Latitude-10

Dat Dell hoge verwachtingen heeft van Windows 8 en er graag zo snel mogelijk hardware voor uitbrengt is al meer dan eens bevestigd maar daadwerkelijke informatie over de hardware hebben we nog niet gezien. Tot vandaag dan, want er zijn twee slides opgedoken waarop Windows 8 tablets te zien zijn en specificaties omschreven worden.

Eind vorige maand lekte de HP Slate 8, mogelijk HP’s eerste Windows 8 tablet, al uit en vandaag is het de beurt aan de Dell Latitude 10 en Dell XPS 12. De website Neowin heeft van een betrouwbare bron twee slides gekregen waarop deze tablets getoond worden. Het lijkt wel te gaan om mock-ups en de afbeelding van Windows 8 die op het display van de apparaten getoond wordt lijkt nog te komen uit een eerste preview van het besturingssysteem. De getoonde specs zijn dan ook onder voorbehoud.

Dell Latitude 10

De Dell Latitude 10 lijkt veel op de Latitude ST en heeft een apart schermformaat van 10.8 inch met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels. Verder beschikt de tablet over een dual-core Intel Atom processor, een vingerafdruk scanner, 2GB aan werkgeheugen, een 128GB SSD. De batterij van de tablet zou vervangen kunnen worden en daarbij heb je de keuze uit een lichte variant (goed voor 6-8 uur) en een zware variant (goed voor 10-12 uur). Dit model zou ergens rond november gelanceerd moeten worden, wat overeenkomst met de berichten dat de eerste Windows 8 Intel tablets die maand verschijnen.

Reacties (0)