Microsoft lanceert Windows 8 Release Preview

31 mei 2012 1 Minuut 0 Reacties
Windows-8-homescreen

Het moment dat Windows 8 gelanceerd wordt komt steeds dichterbij. Vandaag heeft Microsoft zogenaamde beta versie van het besturingssysteem gepubliceerd onder de naam 'Windows 8 Release Preview', welke je hier kunt downloaden. Na deze versie zal er nog een Release To Manufacturing versie gelanceerd worden waarna in oktober de uiteindelijke versie op de markt moet verschijnen.

De Release Preview is momenteel te downloaden in 14 verschillende talen en een 32-bit of 64-bit versie voor computers met een x86 of een x64 processor. Verschillende websites hebben al een preview van deze preview gekregen en hun ervaringen online gezet. De aanpassingen die Microsoft gedaan heeft ten opzichte van de Consumer Preview die in februari gelanceerd werd zijn niet heel groot. De meeste aanpassingen bevinden zich namelijk achter de schermen. In onderstaande video’s wordt Windows 8 Release Preview op een laptop gedemonstreerd. De video van Engadget laat vooral de nieuwe Metro applicaties en de mogelijkheden hiervan zien.

Windows 8 Release Preview – The Verge

Windows 8 Release Preview – Engadget

Verbeteringen

Het is vooral een volgende stap richting een stabiel en compleet besturingssysteem. De prestaties lijken verbeterd en de hele multitasking en touch ervaring is een stuk soepeler.

Enkele veranderingen ten opzichte van de Consumer Preview zijn beperkte Flash ondersteuning in de Metro versie van Internet Explorer (voor bepaalde websites), de toevoeging van een touch-vriendelijk startmenu, de mogelijkheid voor gestures op het trackpad van een laptop, verbeteringen in bestaande Metro applicaties, en de beschikbaarheid van meer voor Metro geoptimaliseerde applicaties. Daarbij heeft Microsoft het mogelijk gemaakt om meerdere monitoren in verschillende posities te gebruiken waar de voorgaande versie met één monitor gebruikt kon worden. Eerder zagen we al dat de bekende Home/Start knop links onderin helemaal verdwenen is.

Reacties (0)