Padfone Padonly Apps: Applicaties alleen voor de Padfone Station

23 mei 2012 1 Minuut 1 Reacties
Padfone-ASUS-officieel

ASUS heeft met de Padfone een uniek product in handen dat voor velen interessant kan zijn. Het is namelijk een flexibele combinatie van een smartphone, een tablet en een keyboard dock. Het grote voordeel is dat deze apparaten compleet met elkaar verbonden zijn. Zo worden de apps die je op de Padfone hebt staan ook op de Padfone Station (tablet) weergegeven.

ASUS toonde eerder al de speciale Dynamic Display techniek waarmee je op de smartphone gebruikmaakt van de smartphone versie van een app en op de tablet gebruikmaakt van de tablet versie van een app. Ook heeft de fabrikant een speciale Padonly Apps sectie ingericht. Hier kun je applicaties plaatsen die je alleen op je tablet wilt gebruiken. Wanneer de smartphone in de tablet geschoven wordt kun je applicaties van het homescreen naar deze sectie slepen. Vervolgens verschijnen deze apps alleen wanneer gekoppeld met de tablet en niet wanneer de smartphone los gebruikt wordt. In onderstaande video van Netbooknews wordt deze functie gedemonstreerd.

ASUS Nederland heeft nog geen officiële releasdatum bekendgemaakt, maar de verwachting is dat de Padfone en Padfone Station ergens in juni op de Nederlandse markt verschijnen. De prijs ligt waarschijnlijk op 699 euro voor smartphone plus tablet en voor het keyboard dock betaal je 149 euro extra.

Reacties (1)