‘Phablets hebben de toekomst’

24 mei 2012 1 Minuut 4 Reacties
Galaxy-Note

Je hebt smartphones en je hebt tablets, maar sinds kort is er ook een productgroep die hier net tussenin valt. Samsung heeft de trend gezet met de Galaxy Note, een 5.3 inch apparaat dat te klein is om een volwaardige tablet te zijn en te groot is om een smartphone te zijn. Daar komt ook de naam vandaan; de phablet. Volgens ABI Research hebben deze apparaten de toekomst.

Het onderzoeksbureau heeft eens wat berekeningen losgelaten op het phablet verhaal en verwacht dat er in 2015 meer dan 208 miljoen van deze apparaten verkocht worden. Ze hebben er ook gelijk een definitie aangehangen: Een phablet is namelijk een smartphone met een display dat tussen de 4.6 inch en 5.5 inch groot is. Volgens ABI Research zorgt een groter display voor een significate verandering in de gebruikerservaring ten opzichte van 3.5 tot 4 inch displays.

Deze definitie zal niet voor iedereen gelden want ik kan me voorstellen dat een Samsung Galaxy Nexus met een formaat van 4.65 inch nog best voor een smartphone door kan gaan. Concluderend uit mijn review van de 5.3 inch Galaxy Note behoort dit schermformaat wel bij de definitie want deze phablet bleek echt in een grijs gebied te vallen met zowel voordelen als nadelen.

Ook LG heeft snel in de gaten gehad dat Samsung een succesvol product op de markt heeft gezet. De Koreaanse fabrikant heeft dan ook onlangs de Optimus Vu met een schermformaat van 5 inch gelanceerd. Zowel de Galaxy Note als de Optimus Vu beschikken over een geïntegreerde stylus, iets wat karakteristiek lijkt voor de phablet.

Benieuwd naar onze ervaringen met een phablet? Bekijk dan de volledige review, inclusief video, van de Samsung Galaxy Note.

Via: Intomobile

Reacties (4)