Archos Child Pad 2 met capacitief display te koop in Nederland

26 juni 2012 1 Minuut 4 Reacties
Archos-Child-pad

Archos heeft vorige maand de kindvriendelijke Child Pad tablet in Nederland gelanceerd voor een prijs net onder de 100 euro. Deze tablet beschikt over een 7 inch display met resistief touchscreen. Inmiddels is er ook een iets geavanceerdere variant verschenen in de vorm van de Child Pad 2 met capacitief touchscreen. De prijs ligt 10 tot 20 euro hoger.

Het capacitieve display moet een betere touch-ervaring bieden aangezien er in tegenstelling tot resistieve touchscreens geen druk nodig is om een aanraking te registreren. Voor een complete uitleg over het verschil tussen een capacitief en een resistief touchscreen kun je dit artikel lezen. De Child Pad 2 beschikt afgezien van het touchscreen over dezelfde specificaties als de eerste generatie Child Pad. Zo krijg je onder meer 4GB aan opslaggeheugen, een 7 inch display met een resolutie van 800 bij 480 pixels, een 1GHz processor, 1GB aan werkgeheugen, een microSD card reader, Wifi, Bluetooth en een USB poort.

Wat betreft de software krijg je Android 4.0 Ice Cream Sandwich met daar overheen een aangepaste interface voor kinderen. Ook heeft Archos een speciale Kids App Store ontwikkeld heeft met 14 categorieën en 10.000 applicaties, en worden er een aantal applicaties speciaal voor kinderen meegeleverd. Voor ouders is er de mogelijkheid speciale filters in te stellen om bepaalde functies te blokkeren.

De Child Pad 2 wordt helaas niet aangeduid met een ‘2’ dus is het even opletten wanneer je de tablet wilt kopen. Let in de omschrijving op het ‘capacitieve display’ of kijk naar de productcode (502172). In onderstaande vergelijking vind je de winkels die de tablet momenteel op voorraad hebben. Veel winkels hebben de Child Pad 2 in bestelling en verwachten binnen 1 tot 2 weken de eerste voorraad.

Reacties (4)