Review: iRig Mic Cast voor de iPad

17 juni 2012 1 Minuut 3 Reacties
iRig-Cast

Zoals de vaste lezer hier wel weet doe ik vrij veel met mijn iPad. Niet alleen is het overgrote deel van de stukjes die je van mijn hand leest getikt op een iPad, ook een deel van de reviews videos die ik heb gemaakt zijn geschoten, bewerkt en gedeeld via mijn iPad. Juist vanwege het schieten van korte filmpjes ben ik op zoek gegaan naar een microfoon voor de iPad. Een microfoon die het geluid van de filmpjes naar een beter niveau kan tillen. Ik heb daarvoor een iRig Mic Cast gekocht, en in dit artikel hoor je mijn ervaringen.

Video review

De iRig Mic Cast is zover ik weet de kleinste iOS microfoon in het assortiment van IK multimedia. Dit bedrijf heeft al een redelijke naam weten op te bouwen met de iRig Mic, hun mixers en andere iOS accessoires.

Voor ongeveer 30 euro krijg je een microfoon die je boven in je iOS device kan steken. Er zijn 2 instellingen beschikbaar, een HI en een LO gain (gevoeligheid) en het is een directionele microfoon (neemt één kant op ipv ‘al’ het geluid). Op de insteek microfoon is ook een 3.5 mm jack waar je jouw headphones in kan stoppen om audio te monitoren. In het filmpje ga ik daar wat dieper op in maar deze functionaliteit werkt niet echt (moet ondersteund worden door apps), maar het is wel handig dat je oordopjes in de microfoon kan stoppen want anders moet je elke keer de iRig Mic Cast uit je iOS apparaat trekken om de opname af te spelen (hij denkt anders dat er headphones zijn en hoor je dus niets).

Ik heb me vooral gestoord aan de gratis app die niet gratis is, want hoewel je die gratis kan downloaden uit de App Store moet je voor de functionaliteiten als export op hoge kwaliteit, ruis verminderen en wav editing betalen via een in-app purchase. Adverteer dan niet dat je er een mooie gratis app bij doet. Schande.

Zoals je in de video al kan horen ben ik er nog niet helemaal over uit wat ik van dit ding vind, maar Martijn heeft mij verzekerd dat hij het geluid wel een stuk aangenamer vindt klinken (hij heeft er verstand van) maar de vraag is of het 30 euro beter klinkt natuurlijk… Ik test nog even door voordat ik het een aanrader durf te noemen.

Reacties (3)