Tactus toont smartphone en tablet display met tactiel keyboard

09 juni 2012 1 Minuut 4 Reacties
Tactus-tactiel-display

Tactiele displays zijn schermen die een bepaalde structuur hebben en dus voelbaar zijn bij bepaalde functies. We hebben al diverse prototypen van tactiele displays voorbij zien komen zoals de structuur-techniek van Senseg. Het Amerikaanse bedrijf Tactus Technology heeft nu ook een techniek voor tactiele feedback ontwikkeld die gebruikmaakt van zogenaamde microfluidics.

Het display van het bedrijf ziet er normaal uit en werkt ook normaal, maar beschikt over de unieke feature om voelbare toetsen voor het on-screen keyboard te laten verschijnen. De techniek maakt gebruik van een laag die direct over de touch sensor gelegd wordt, iets dat op elk touchscreen toegepast kan worden. Vloeistof wordt in speciale kanalen binnen deze laag gedwongen om het oppervlak van het scherm omhoog te duwen en de tactiele interface weer te geven.

Het grote voordeel is dat je dus echt voelt dat je bepaalde toetsen indrukt wat het tikken van teksten sneller en comfortabeler maakt. Tactus geeft aan dat de techniek nog volop in ontwikkeling is maar dat we binnen een jaar de eerste producten voorzien van deze tactiele feedback kunnen verwachten.

Bron: Engadget

Reacties (4)