Acer Iconia Tab A700 review round-up

01 juli 2012 3 Minuten 12 Reacties
Acer-Iconia-Tab-A700

ASUS en Acer hebben beiden onlangs een high-end tablet gelanceerd die beschikt over aantrekkelijke specificaties als een quad-core processor en een Full HD display, maar zijn ze qua kwaliteit en prestaties ook met elkaar te vergelijken? De reviews van de ASUS Transformer Pad Infinity TF700 kwamen eerder deze week al voorbij en nu is het tijd voor de Acer Iconia Tab A700.

Acer Iconia Tab A700 – specificaties

Om te beginnen nemen we de specificaties even door. De Iconia Tab A700 beschikt over een 10.1 inch LCD display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels. Het display maakt geen gebruik van de IPS techniek maar volgens Acer is de gebruikte techniek wel te vergelijken met IPS en moet deze zorgen voor wijde kijkhoeken en een hoge helderheid. Verder beschikt de tablet over een quad-core Tegra 3 processor met een kloksnelheid van 1.3GHz, 1GB aan werkgeheugen, een USB en HDMI poort, een microSD card reader om het geheugen van 32GB uit te breiden, Wifi, Bluetooth en GPS. Aan de voorzijde van de tablet bevindt zich een 1 megapixel camera voor videogesprekken en aan de achterzijde een 5 megapixel camera voor video opnamen en foto’s.

Qua software is de A700 uitgerust met Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Acer levert een aantal applicaties standaard mee en heeft daarbij de Acer Ring interface toegevoegd. Dit is een toevoeging waarbij je middels een speciale ring op het startscherm en over de normale Android interface toegang krijgt tot de belangrijkste functies en applicaties.

De Iconia Tab A700 beschikt alleen over Wifi maar later dit jaar wordt er ook een A701 variant met ingebouwde 3G module voor mobiel internet verwacht.

Alle specificaties en meer informatie vind je op de productpagina van de Acer Iconia Tab A700.

Acer Iconia Tab A700 – reviews

Vandaag zijn de eerste reviews van de tablet, zowel nationaal als internationaal, gepubliceerd. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste conclusies en uitspraken van een aantal hoog aangeschreven websites.

Engadget

Zoals verwacht zetten veel websites de Iconia Tab A700 tegenover de ASUS Transformer Pad Infinity TF700. Ook Engadget kijkt naar de verschillen tussen beide modellen en komt tot de conclusie dat de A700 qua display niet op hetzelfde niveau ligt als de TF700. De hoge resolutie maakt het display zeer aantrekkelijk, maar de helderheid is een stuk minder en daarbij zijn de kijkhoeken ook niet bijzonder. Daarbij beschikt de TF700 over een dunner en lichter design, en een langere batterijduur. Ook de prestaties zijn volgens Engadget beter bij de TF700 aangezien de A700 nog wel eens vast wil lopen en soms helemaal niet reageert op touch-input.

Positieve punten die nog genoemd worden zijn de goede kwaliteit van de 5 megapixel camera, de aantrekkelijke toevoeging van de Acer Ring interface, en de goede audioweergave voor een tablet. Al met al is de Iconia Tab A700 een serieuze optie wanneer je een goede Android tablet met Full HD display wilt, maar biedt de net wat duurdere TF700 toch wat meer kwaliteit en stabiliteit.

The Verge

Volgens The Verge is de Iconia Tab A700 een van de betere Android tablets kijkend naar het display. Toch voegt de website hier aan toe dat de iPad (3) of zelfs de iPad 2 nog steeds bovenaan de lijst zou staan wanneer Android geen must is. De A700 beschikt over een aantrekkelijk hoge resolutie display en solide prestaties maar het design is wat saai, de kwaliteit van de camera’s is matig en is het aanbod van geoptimaliseerde apps nog steeds zeer klein. The Verge geeft aan dat de Acer Ring interface een handige (maar lelijke) toevoeging is waar je vaak gebruik van zult maken en dat de tablet redelijk stabiel draait.

Reacties (12)