De ASUS Padfone laat nog steeds op zich wachten

16 juli 2012 1 Minuut 18 Reacties
Padfone-ASUS-officieel

ASUS repte tijdens de perspresentatie afgelopen vrijdag met geen woord over de veelbesproken Padfone. Op zich opvallend aangezien dit een uniek product is dat we al op meerdere beurzen voorbij hebben zien komen. Daarbij is de Padfone in onder meer Italië reeds te koop en wordt deze in augustus in Duitsland verwacht. Aangezien we veel vragen over de beschikbaarheid krijgen heb ik ASUS om een reactie gevraagd.

Vorige week bleek al dat ASUS niet de meest duidelijke fabrikant is wanneer het om informatie verstrekking en ook over de Padfone weet ASUS weer veel onduidelijkheid te creëren. De fabrikant geeft aan dat het niet duidelijk is of en wanneer de smartphone/tablet combinatie in ons land verschijnt. De reden hiervoor werd niet gegeven maar er gaan geruchten dat ASUS de smartphone niet in combinatie met abonnement kan aanbieden omdat de telecom providers hier geen interesse in zouden hebben. De Padfone wordt momenteel in andere landen voornamelijk middels deze strategie aangeboden. ASUS zou nog gesprekken voeren met providers als Vodafone en T-Mobile maar deze zouden zeer moeizaam verlopen.

De ASUS Padfone zien we al bijna een jaar op verschillende beurzen voorbij komen. Het unieke aan dit device is dat het een smartphone is die in een bijbehorende tablet geschoven kan worden waardoor je op een groter (10.1 inch) scherm kunt werken. De smartphone dient vervolgens als ‘brains’ van de tablet. Daarbij kan de tablet uitgebreid worden met een keyboard dock zoals we van de Transformer tablets kennen en krijg je een Bluetooth stylus die ook als headset dient.

Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de ASUS Padfone.

Reacties (18)