Review: Google Now (Google Nu) op de ASUS Nexus 7

25 juli 2012 2 Minuten 1 Reacties
Google-Now-review-1

Google heeft tijdens de lancering van Android 4.1 Jelly Bean en de Nexus 7 tablet een belangrijke feature geïntroduceerd die wat extra aandacht verdient. Google Now is een nieuwe en uitgebreidere zoek-functie van Google maar is eigenlijk meer een persoonlijke assistent. In dit artikel vind je een uitgebreide review, inclusief video, van Google Now.

Google wil zich steeds meer mengen in je dagelijkse bezigheden en verzamelt al tijden een hoop informatie van mensen die Google en/of Android gebruiken. Met al deze informatie en een eigen besturingssysteem moest natuurlijk iets gedaan worden en het resultaat is dan ook Google Now. Sommigen zien het als een Big Brother functie waarmee Google daadwerkelijk alles van je te weten komt, anderen zien het als een zeer handige persoonlijke assistent.

Nexus 7 review

Voordat je onderstaande review van Google Now leest en bekijkt is het wellicht interessant ons eerste deel van de Nexus 7 review te bekijken. Hierin vind je een introductie van de Nexus 7, Android 4.1 Jelly Bean en Google Now. Daarna kun je terecht in het tweede deel van de review voor alle conclusies, pluspunten en minpunten.

Google Now video review

Google Now als assistent

Google Now houdt nagenoeg alles wat je op je tablet doet bij en heeft dus toegang tot onder meer je kalender, contacten, internetgeschiedenis, Twitter en GPS locaties. Deze informatie is van groot belang aangezien Google Now hiermee bepaalt wat interessant is voor je en welke belangrijke informatie er op welk moment getoond moet worden. Zodra alle informatie geanalyseerd is biedt Google je via zogenaamde ‘cards’ op een overzichtelijke manier interessante, belangrijke en handige meldingen.

Deze cards verschijnen op het homescreen van Google Now en worden bijgewerkt zodra er iets verandert aan je afspraken, je iets opzoekt, je locatie veranderd of aan de hand van het tijdstip van dat moment. Google weet zo bijvoorbeeld middels je gegevens over afspraken dat je ergens op een bepaalde tijd moet zijn. Vervolgens kijkt Google hoe ver het van je huidige locatie naar de afspraak is en geeft zelfs advies welke bus het snelste is, mocht je voor het openbaar vervoer kiezen. Ook kan Google scores van jouw favoriete team weergeven, direct een routebeschrijving naar een bepaalde locatie tonen en je real-time informatie over je vluchtschema geven. Als je in een bepaalde stad bent kan Google je aanbevelingen doen van restaurants of bezienswaardigheden.

Google onthoudt waar je naar zoekt, waar je bent en wat je doet en aan de hand hiervan worden toekomstige interessante ‘cards’ voor je aangemaakt. Zoek je bijvoorbeeld naar een bepaald restaurant dan zie je de volgende keer een card met dit restaurant klaarstaan. Daarbij kijkt Google naar waar je jezelf op bepaalde momenten bevindt en concludeert hieruit waar je werkt en woont zodat files en vertrektijden van het OV getoond kunnen worden.

Reacties (1)