ASUS Transformer Pad Infinity TF700 close-up: Hardware en design

15 augustus 2012 2 Minuten 4 Reacties
Asus-Transformer-Pad-Infinity-TF700T

Het heeft even geduurd maar ik heb eindelijk een Transformer Pad Infinity TF700 ter review ontvangen. Dit is het meest luxe model uit ASUS' Transformer Pad line-up en onderscheidt zich vooral door de luxe materialen die gebruikt zijn en het superhoge resolutie scherm. In deze close-up review kijk ik naar de hardware en het design van deze tablet.

Hardware en design

De Transformer Pad Infinity is dus de meest luxe tablet van ASUS en is daarmee dan ook wat duurder dan de Transformer Pad 300 en de Eee Pad Transformer Prime. Het meest lijkt de Infinity op de Prime want naast dat de tablet wat andere kleuren aluminium heeft is het enige echte verschil het enorm hoge resolutie display van de Infinity. Met een resolutie van 1.920 x 1.200 pixels is dit het scherpste scherm dat op het moment verkrijgbaar is op een Android tablet. Dit IPS panel heeft net als de Prime een ‘plus’ functie voor net dat beetje extra felheid zodat de tablet ook buiten gebruikt kan worden. Net als bij de Prime helpt het wel maar maakt voor buitengebruik niet genoeg verschil om echt een aanrader genoemd te worden.

Beiden tablets beschikken over een Tegra 3 quad-core processor (die van de Infinity is wel wat hoger geklokt), 1GB aan RAM, een berg aansluitingen en uitbreidingsmogelijkheden, en twee camera’s. Om de Wifi en Bluetooth signalen zoveel mogelijk de ruimte geven zit er aan achterkant een plastic rand, in tegenstelling tot de Transformer Prime waarop de Wifi en Bluetooth functionaliteit zo slecht was.

Het dock is dus ook een ‘oude’ bekende en heeft alleen een iets andere kleur gekregen. Volgens ASUS zijn de keyboard docks niet onderling compatibel maar toen ik dit testte werkte het dock van de Prime prima op de Infinity. Je moet alleen tegen het kleurverschil kunnen. De Transformer Pad Infinity werkt zelfs met het dock van de Transformer 300 maar dat zit hij wel losjes in (wordt wel herkend). De speciale Android toetsen maken het gebruik van het toestenbord een stuk makkelijk en het trackpad op dit dock geeft je zelfs muisbesturing binnen Android. De komende weken ga ik eens goed testen hoe dit op de Infinity werkt want over de combinatie Transformer 300 + Dock was ik allerminst enthousiast.

Transformer Pad Infinity TF700 close-ups

Deze ‘Close-up’ is een onderdeel van de volledige review van de ASUS Transformer Pad Infinity TF700. Nadat alle onderdelen verschenen zijn komt er ook een volledige review waarin je alle informatie in één keer kunt vinden, plus natuurlijk extra informatie over alle aspecten van de tablet.

  • Hardware en design (huidig)
  • Android versie en skin
  • Gaming
  • Productiviteit
  • Browse-ervaring

Transformer Pad Infinity TF700 specificaties en prijzen

Meer informatie, alle specificaties, de laagste prijzen en de laatste nieuwtjes vind je op de productpagina van de ASUS Transformer Pad Infinity TF700.

Reacties (4)