ASUS Transformer Pad Infinity TF700 close-up: Productiviteit / in gebruik

24 augustus 2012 4 Minuten 14 Reacties
Asus-Transformer-Pad-Infinity-TF700T

In deze close-up van de ASUS Transformer Pad Infinity TF700 kijk ik naar hoe bruikbaar deze tablet in praktijk is en hoe productief je ermee kunt zijn. Doordat het een hybride notebook/tablet is schenk ik extra aandacht aan het keyboard dock met geïntegreerde batterij en office apps die meegeleverd worden.

Video

De Infinity is een luxe en chique apparaat. De gebruikte materialen zijn prima en de bouwkwaliteit is gewoon prima. Het voelt allemaal zeer stevig aan en er zijn weinig zwakke plekken waar met je met druk het scherm of de behuizing kan bewegen/vervormen. De plastic strip aan de achterkant dient zijn doel prima, Wi-Fi, GPS en Bluetooth verbindingen werken allemaal prima. Het scherm is van hoge kwaliteit en heeft niet alleen een heleboel pixels maar ook goede kijkhoeken en keurige kleurweergave. Het Super IPS + display om de tablet buiten bruikbaar te maken is een extraatje waardoor het scherm een stuk feller kan, en hoewel feller is het nog steeds niet zo dat ik deze tablet aan zou raden voor gebruik buiten.

Het keyboard is van vergelijkbare kwaliteit, goed dus. De materialen zijn ook weer prima en de extra poorten die beschikbaar komen zijn altijd welkom. De ingebouwde accu vergroot de duur dat je de Infinity kan gebruiken met zo’n 4 tot 5 uur. Dat is ook wel welkom want de Infinity heeft enorm hoge specs die om een hoop energie vragen. Helaas ligt het trackpad (muisgedeelte) bovenop de rest van het dock (in veel laptops is dit wat verzonken). Hierdoor is de kans dat je tijdens typen/gebruik regelmatig met de palmen van je hand de muis laat verspringen met alle gevolgen van dien. ASUS heeft een speciale aan/uit toets voor het trackpad toegevoegd die dit probleem deels ondervangt, maar elke keer aan en uit zetten is vrij irritant. Er valt natuurlijk wel aan te wennen en omheen te werken.

In de video laat ik ook zien hoe deze tablet in portrait mode werkt. In de week dat ik deze tablet nu heb wordt dit steeds erg raar weergeven, een soort ingekrompen versie van het scherm met zwarte balken eromheen zoals je het kent van bijvoorbeeld je TV of mediaspeler. Natuurlijk wil het toeval dat het tijdens de opname van dit filmpje het opeens wel goed werkte. Ik was oprecht verbaasd en wist op dat moment nog niet eens dat het wel kon. Het gaat hier dus kennelijk om een bug, en bugs kunnen opgelost worden.

Ik vond de weergave gewoon zonde maar niet een dealbreaker. De dealbreaker zit hem in de rest van de stabiliteit. Ik heb deze week al twee keer een geforceerde reboot gehad (zonder waarschuwing) en ik geloof niet dat ik overdrijf als ik zeg dat 2 to 3 keer per uur ik een ‘crash’ van een of andere app heb. Per uur. Not cool. In het algemeen lijkt de Infinity net iets stabieler te zijn dan de TF300T maar niet veel, nog steeds lang niet stabiel genoeg om acceptabel te zijn. Ik heb geen enkel vertrouwen in de software/hardware combinatie van deze tablet en daardoor kon ik hem niet met een gerust gevoel gebruiken om bijvoorbeeld dit artikel te tikken. Ik heb toevallig gisteren nog geprobeerd een blogpost te maken met deze tablet maar een geforceerde reboot gooide root in het eten.

Transformer Pad Infinity TF700 close-ups

Deze ‘Close-up’ is een onderdeel van de volledige review van de ASUS Transformer Pad Infinity TF700. Nadat alle onderdelen verschenen zijn komt er ook een volledige review waarin je alle informatie in één keer kunt vinden, plus natuurlijk extra informatie over alle aspecten van de tablet.

Transformer Pad Infinity TF700 specificaties en prijzen

Meer informatie, alle specificaties, de laagste prijzen en de laatste nieuwtjes vind je op de productpagina van de ASUS Transformer Pad Infinity TF700.

Reacties (14)