Eerste indruk: Android 4.1 Jelly Bean op de ASUS Transformer Pad TF300

25 augustus 2012 1 Minuut 34 Reacties
Asus-Transformer-300-Android-Jelly-Bean

Gisteren was het voor Nederlandse gebruikers van de ASUS Transformer Pad 300 feest omdat ASUS de Android 4.1.1 Jelly Bean update beschikbaar stelde als een OTA (over the air) update. Het moet gezegd worden dat ASUS een pluim verdient voor de snelheid waarmee ze deze update beschikbaar hebben gemaakt, maar presteert de tablet ook beter?

Zoals de meeste oplettende lezers weten ben ik doorgaans niet heel positief over Android en Android tablets. Vooral een stukje dat ik deze week hier op Tablets Magazine heb gepubliceerd heeft nogal wat reacties (en boze e-mailtjes) veroorzaakt. Een flink deel van mijn kritiek komt voort uit de belachelijk slechte stabiliteit van Android 4.0.3. software op ASUS hardware waardoor de gebruikservaring – zeker in mijn beleving – ver onder de maat is. En net als bij alle voorgaande Android versies was de belofte dat het bij een volgende versie beter zou zijn. Ik ben daar te vaak ingetrapt en bevond mezelf in het ‘eerst zien en dan geloven’ kamp.

Jelly Bean op de ASUS Transformer Pad TF300

Nadat ik gisteren via Martijn begreep dat de Jelly Bean update uit was ben ik natuurlijk meteen gaan controleren of ik hem ook al op mijn Tranformer 300 had ontvangen. Na één teleurstelling was de tweede check een half uur later positief. Het downloaden en upgraden/updaten van de software heeft in totaal denk ik zo’n half uur in beslag genomen. Na een reboot had ik dus Android 4.1.1 Jelly Bean op de tablet staan. Hieronder zal ik mijn eerste indrukken bespreken, wie weet volgt een volledige review van Android 4.1. op de Transformer Pad 300 later.

Reacties (34)