Nexus 7 nu te koop via Play Store in Duitsland, Frankrijk en Spanje

27 augustus 2012 1 Minuut 3 Reacties
Google-Nexus-7

Er gaan al weken geruchten over wanneer Google en ASUS de populaire Nexus 7 tablet naar Europa zouden brengen en vandaag is het voor een aantal landen een stuk duidelijker geworden. Google is in Spanje, Frankrijk en Duitsland namelijk begonnen met de verkoop van de tablet. In eerste instantie is het alleen nog mogelijk de Nexus 7 via de Google Play Store te bestellen.

De verwachting was dat Google de Nexus 7 in Europa niet via de Play Store aan zou bieden en de distributie aan ASUS over zou laten, maar niets lijkt minder waar. Ook zou Google alleen het 16GB model in Europa lanceren, maar via de Google Play Store in bovengenoemde landen is zowel het 8GB als het 16GB model te koop. Datgene wat wel klopte is de prijs; voor het 8GB model betaal je 199 euro en voor het 16GB model 249 euro.

De levertijd in de Play Store staat momenteel op 3 tot 5 dagen. Waarschijnlijk zullen diverse retailers de tablet binnen enkele dagen ook op voorraad krijgen.

Wanneer de ASUS Nexus 7 naar Nederland komt is nog niet bekend. Ik heb vanmorgen nog contact gehad met ASUS en twee grote Nederlandse webwinkels maar zij konden mij helaas niks nieuws vertellen. Toch ga ik er vanuit dat de Nexus 7 binnen twee weken in Nederland te koop is.

Lees ook onze review van de Nexus 7.

Bron: Google

 

Reacties (3)