Sony introduceert de VAIO Tap 20 met 20 inch display

30 augustus 2012 1 Minuut 4 Reacties
sony-VAIO-Tap-20-2

Er zijn al een heleboel nieuwe tablets gepresenteerd tijdens de IFA 2012, en ook Sony heeft een nieuwe Windows 8 tablet laten zien. Het gaat om de VAIO Tap 20, "de Touch PC voor de hele familie", aldus Sony. Deze tablet wordt in tegenstelling tot veel andere Windows 8 tablets zonder dock geleverd maar beschikt wel over een kickstand.

De VAIO Tap 20 beschikt daarnaast een draadloos toetsenbord en muis, en over een enorm scherm van 20 inch (50,8 cm). Sony richt zich met deze tablet vooral op families. In het persbericht worden ddrie situaties omschreven waar de VAIO Tap 20 gebruikt zou kunnen worden. Plat op tafel, schuin (leunend op een standaard/kickstand) of rechtop, zodat je de tablet ook als echte desktop PC kunt gebruiken.

Beeld en audio

Sony heeft kosten noch moeite gespaard tijdens de ontwikkeling van deze tablet. Sony’s eigen Mobile BRAVIA Engine 2 wordt meegeleverd wat haarscherpe en natuurgetrouwe filmbeelden moet opleveren. Naast beeld heeft het bedrijf ook aan geluid gedacht. De VAIO Tap 20 beschikt namelijk over een heuse subwoofer. In combinatie met de andere speakers en de zogeheten ‘S-Force Front Surround 3D’ techniek van Sony moet deze tablet een surround sound ervaring bieden.

NFC en apps

De VAIO Tap 20 beschikt ook over NFC (Near Field Communication). Hiermee kun je gemakkelijk verbinding maken met andere NFC-compatible apparaten door met het ene apparaat het andere apparaat aan te raken. Naast hardware mogelijkheden levert Sony ook een drietal apps gericht op families: Family Paint (teken en schilderapp), Fingertapps Organizer (bijhouden van de familieagenda) en Socialife (een sociale hub voor al je sociale media).

Reacties (4)