Amazon onthult 7 inch en 8.9 inch Kindle Fire HD tablets

06 september 2012 1 Minuut 0 Reacties
Amazon-Kindle-Fire-HD-2

Naast een compleet nieuwe serie Kindle e-readers heeft Amazon vandaag in de VS een nieuwe line-up Kindle Fire tablets gelanceerd. De originele 7 inch Kindle Fire heeft een update gekregen, maar daarnaast worden er twee nieuwe Kindle Fire HD tablets gelanceerd. Amazon heeft zich zeker niet ingehouden met de specificaties en heeft ook de prijs aantrekkelijk weten te houden.

De Kindle Fire HD serie bestaat uit twee modellen; een 7 inch tablet en een 8.9 inch tablet. Waar bij de eerste generatie Kindle Fire de focus voornamelijk op de software leek te liggen laat Amazon met de Kindle Fire HD serie zien dat ook de hardware van groot belang is. Zo zijn beide modellen voorzien van een Texas Instruments OMAP 4470 processor en een HD display.

Introducing the Kindle Fire HD

Kindle Fire HD 8.9

De 8.9 inch Kindle Fire is het grotere model waar veel mensen op gewacht hebben. Deze tablet beschikt over een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels (254ppi) en een IPS display voor een hoog contrast en wijde kijkhoeken. Verder is de tablet uitgerust met een HD camera aan de voorzijde voor videogesprekken, 16GB aan opslaggeheugen, een HDMI uitgang, een beter reflectiefilter dat reflecties met 25 procent moet verminderen, stereo speakers, een dual-band 2.4GHz/5GHz Wifi receiver, twee antennes en de nieuwe MIMO radio technologie die de Wifi verbinding sneller en stabieler moet maken, zelfs 41 procent sneller dan de nieuwe iPad volgens Amazon.

De 8.9 inch Kindle Fire HD heeft een prijs van 299 dollar meegekregen. Ook is er een 4G LTE model met 32GB opslaggeheugen beschikbaar voor 499 dollar. Bij de laatste variant kunnen gebruikers een abonnement voor 50 dollar per jaar. Hiervoor krijg je per maand een datalimiet van 250Mb, 20GB cloudopslag bij Amazon en 10 dollar tegoed voor apps.

Reacties (0)