“Google en ASUS werken aan 99 dollar kostende Nexus 7 tablet”

27 september 2012 2 Minuten 8 Reacties
Google-Nexus-7-2

De Nexus 7 tablet van Google en ASUS is een van de populairste Android tablets van dit moment en in ons land dan ook nauwelijks te krijgen. Voor 249 euro krijg je namelijk heel wat interessante specificaties zoals een quad-core processor, Android Jelly Bean en een IPS display. Google kennende blijft het niet bij één model en er duiken dan ook al geruchten op over opvolgers.

Het gerucht

Laten we voorop stellen dat dit gerucht van Digitimes komt, een website die het vaker fout dan goed heeft, maar toch is het gerucht interessant genoeg om over te speculeren. Volgens de website zijn Google en ASUS namelijk bezig met twee nieuwe versies van de Nexus 7 die dunner zijn en gebruik maken van een TN paneel van HannStar Display. Het meest interessante is dat de prijsstelling van de modellen 99 dollar en 199 dollar zou zijn. Google zou zich opmaken voor de concurrentie met de inmiddels veelbesproken, maar niet bevestigde, iPad Mini van Apple. De twee tablets zouden dan ook voor het einde van het jaar nog moeten verschijnen. ASUS zelf heeft het gerucht volgens de website al ontkend.

De mogelijkheden

Naar mijn idee zou dit geen slecht idee zijn van Google. Buiten de VS, Canada en de UK heeft de Nexus 7 een prijs van 249 euro en dat is nog steeds redelijk wat geld om zomaar even uit te geven. Helemaal wanneer we beseffen dat de juist het grootste deel van de verkochte Android tablets een budget variant met een prijs tussen de 100 en 200 euro is. Maar, wat kunnen Google en ASUS bieden voor een prijs van 99 dollar? Waarop moet dan nog ingeleverd worden?

Een dual-core processor in plaats van een quad-core variant, een ‘simpel’ TN scherm in plaats van een IPS display en geen camera aan de voorzijde? De laatste twee punten zullen voor consumenten die op zoek zijn naar een budget tablet geen dealbreaker zijn. Het eerste punt kan ook goed uitpakken wanneer Google er zeker van is dat Jelly Bean ook op een dual-core processor snel en vloeiend draait. Daarbij worden budget fabrikanten hiermee gedwongen de kwaliteit van hun tablets te verbeteren. Kortom, daar liggen naar mijn idee wel kansen.

Wat denk jij? Zou dit een goede stap van Google zijn en zie je het gebeuren?

 

Reacties (8)