Insyde maakt dualboot tablets met Windows RT en Android mogelijk

14 september 2012 1 Minuut 2 Reacties
Viewpad-10-pro

Dualboot en tablets zijn twee dingen die nog niet samengaan. Er zijn fabrikanten die geprobeerd hebben dualboot tablets op de markt te brengen maar zonder veel succes. Zo bracht ViewSonic de ViewPad 10 Pro op de markt die zowel op Android als op Windows kon draaien, al werkte dit weer op een andere manier. Toch moeten Windows en Android binnenkort hand in hand gaan.

Dat is althans als het aan Insyde ligt. Het softwarebedrijf heeft naar eigen zeggen een systeem ontwikkeld waardoor je kunt opstarten in Android of in Windows RT. Insyde geeft aan dat het fabrikanten de tools kan geven om een Windows RT/Android dualboot te ontwikkelen. Het probleem is alleen dat nog geen fabrikanten interesse getoond hebben in deze mogelijkheid. Zodra die interesse er is, kan het bedrijf aan de slag en moeten de eerste dualboot tablets verschijnen.

Dat een dualboot met Windows RT mogelijk is komt als een verrassing. Microsoft heeft er namelijk voor gekozen Windows RT vooraf te installeren op geschikte apparatuur en deze versie van Windows kan ook niet los gekocht en geactiveerd worden. Middels de UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) beveiliging wordt er in de fabriek een soort slot op het apparaat gezet waardoor alleen software toegestaan wordt die met een digitaal certificaat (afgegeven door Microsoft of de fabrikant) ondertekend is. Kortom, je kunt dan als gebruiker alleen met Windows RT aan de slag.

Toch zegt Insyde een mogelijkheid gevonden te hebben om zowel Android als Windows RT op een tablet (of computer) te installeren. Nu is het alleen nog wachten op geïnteresseerde fabrikanten.

Is een dualboot Android/Windows RT tablet iets waar jij geld aan uit zou geven?

Bron: Webwereld

Reacties (2)