Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 6: Wat is Fotostream, hoe werkt het en hoe kun je foto’s delen?

Geschreven door
Geplaatst op20 september 2012, 14:49 CategorieApple

De Fotostream functie binnen iOS is op zich niet nieuw. Sinds de introductie van iCloud is het namelijk al mogelijk om je foto’s te synchroniseren met andere apparaten. De foto’s worden opgeslagen in de cloud en kunnen door elk ander apparaat uit deze cloud gehaald worden. Met de komst van iOS 6 wordt de mogelijkheid om Fotostreams te delen toegevoegd.

Wat is Fotostream?

Fotostream is de optie die je onder het kopje iCloud in het instellingen menu op je iPad (of iPhone) vindt. Hier kun je de Fotostream aan of uitzetten. Wanneer je op de optie ‘Fotostream’ klikt zie je twee mogelijkheden; ‘Mijn Fotostream’ en ‘Gedeelde Fotostreams’. De eerste optie geeft je de mogelijkheid om de foto’s op je iPhone of iPad automatisch te uploaden naar iCloud en te sturen naar al je apparaten die ook verbonden zijn met iCloud. Wanneer deze optie is aangevinkt wordt de synchronisatie alleen gedaan wanneer er een Wi-Fi verbinding actief is.

Gedeelde Fotostreams

Met de komst van iOS 6 krijg je de mogelijkheid om foto’s te delen met je vrienden, kennisen, collega’s of familie. Je kunt bepaalde albums (Fotostreams) kiezen die door andere personen bekeken kunnen worden, waar mensen op kunnen reageren en waar mensen zich op kunnen abonneren. Het is dus eigenlijk een open album waar jij de controle over blijft houden en bepaalde mensen voor kunt uitnodigen.

Hoe kun je foto’s delen?

Het delen van foto’s is vrij simpel. Hiervoor ga je naar de foto applicatie op je iPad of iPhone (daar waar al je foto’s te vinden zijn). Onderaan vind je drie opties; Albums, Fotostream en Plaatsen. Klik op de button Fotostream. Vervolgens zie je je huidige Fotostreams maar kun je met het ‘+’-knopje een stream toevoegen. Bij de nieuwe stream kun je contacten toevoegen, de naam van de Fotostream invullen en ook aanvinken of iedereen de Fotostream op iCloud.com mag bekijken. Wanneer je vrienden uitnodigt voor een Fotostream kunnen zij via de foto applicatie op hun iPhone of iPad jouw Fotostream zien. Ze kunnen foto’s bekijken en op foto’s reageren.

Zodra je een Fotostream aangemaakt hebt vind je deze terug onder de Fotostream tab onderaan in de foto applicatie. Klik op een stream en vervolgens op ‘wijzig’ om foto’s toe te voegen. Binnen de Fotostream kun je op een foto klikken en deze via de opties aan de onderzijde te delen via andere media of te verwijderen. Via het tekstballonetje kun je een reactie toevoegen aan de foto. Hier kun je een tekst invoeren of je kunt op de ‘vind ik leuk’ knop drukken.

Zodra iemand reageert op een foto of iemand zich abonneert op je Fotostream krijg je meteen bericht middels een notificatie. Ook zie je in de foto applicatie een icoontje verschijnen bij foto’s waar men op gereageerd heeft.

Wil je een Fotostream aanpassen of meer mensen uitnodigen dan kun je dit doen via je stream overzicht. Via het blauwe pijltje naast je Fotostream krijg je de verschillende opties als ‘naam’ en ‘voeg personen toe’ weer te zien. Ook kun je hier je Fotostream wissen. Wanneer je ervoor kiest om je Fotostream openbaar te maken op iCloud.com krijg je een link waarmee je mensen naar de Fotostream kunt verwijzen.

Alle nieuwe features in iOS 6

Natuurlijk beschikt het nieuwe iOS 6 besturingssysteem over veel meer nieuwe features en functies. Alle nieuwe functies en verbeteringen vind je in ons artikel over de nieuwigheden binnen iOS 6.

Benieuwd naar de mogelijkheden van de Siri spraakassistent? Bekijk dan ons artikel over Siri op de iPad 3.

  • Delen:

Reacties

  1. Tom
    03 december, 2012 om 14:36

    Fotostream aanpassen werkt niet zoals het hier staat.
    “Via het blauwe pijltje naast je Fotostream krijg je de verschillende opties als ‘naam’ en ‘voeg personen toe’ weer te zien.”

    Ga naar “Fotostream”. Daar staan je zelf aangemaakte fotostreams en de door de iPad aangemaakte “Mijn fotostream”. Kies rechtsboven “Wijzig”. De fotostreams waar een kruisje verschijnt kun je aantikken en dan komt er een menu “Wijzig fotostream” waar je kunt aanpassen.

    Ik heb geen optie gezien om “Mijn fotostream” te delen of aan te passen. Wel met apparaten die hetzelfde emailadres gebruiken zoals mijn iPhone maar niet voor derden.

    • Sam
      04 december, 2012 om 12:44

      Je moet wel een eigen streak aanmaken om hem te kunnen delen, het werkt niet met de standaard stream, die is privé

  2. Claudia
    04 december, 2012 om 11:46

    hoe zit het met video’s die je maakt op je Iphone? Die zie ik niet in de fotostream. Hoe kan ik ze delen met anderen zonder youtube te gebruiken? Het zijn te grote bestanden om te mailen.

    • Sam
      04 december, 2012 om 12:46

      Helaas werkt dat nog niet met video. Je kan mail (vaak te groot idd), iMessage of YouTube gebruiken. Of via iTunes op je Mac/Windows importeren en delen via bv Dropbox of wetransfer

  3. Gerard
    29 januari, 2013 om 12:20

    De optie werkt prima en inderdaad je moet een nieuwe stream aanmaken. Zodra deze is aangemaakt kan je rechten uitdelen.

    Bedankt voor de tip en instructie :-)

  4. Dali
    03 februari, 2013 om 10:47

    Wie O wie kan mij helpen??????

    Als je nou een iPhone5 hebt maar geen andere appel apparaaten, kan je dan de fotostream ook op je gewone Windows PC gebruiken? Ik heb geen idee hoe je, je foto’s op de Windows PC kan( moet) zetten. Via iTunes werkt het niet. Als die synchroniseert dan doet die het alleen met muziek. Ik heb geen idee hoe dat werkt?

    Weet iemand me een goed raad te geven?????

  5. Margriet
    16 maart, 2013 om 21:55

    Het is fout gegaan alles stt
    Aat door elkaar en niets reageert meer wat nu?

  6. Hans Verburg
    25 september, 2013 om 11:09

    Bij iedere nieuwe ios foto staat erboven een oude mededeling, ” het beeld op de foto etc.”
    Hoe krijg ik deze mededeling verwijderd?

  7. dirk Wierda
    07 oktober, 2014 om 23:48

    Hoe kan ik mij foto’s verwijderen van fotostream

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.