Point of View ProTab 3 XXL IPS close-up: Hardware en Design

15 september 2012 3 Minuten 10 Reacties
ProTab-3-XXL-2

Eerder deze week lanceerde Point of View twee nieuwe tablets; de ProTab 3 IPS en de ProTab 3 XXL IPS. Het eerstgenoemde model beschikt over een 9.7 inch display met een 4:3 beeldverhouding, terwijl het tweede model een 10 inch display met een 16:10 beeldverhouding heeft. In dit artikel vind je mijn eerste indruk wat betreft de hardware en het design van de ProTab 3 XXL IPS.

Video

De Point of View ProTab 3 XXL IPS is een tablet die niet de slankste of de lichtste ter wereld is, maar wel beschikt over een groot aantal aansluitingen, aardige specificaties en een degelijke behuizing. De tablet weegt 700 gram en is zo’n 10.5mm dik. Dit maakt het niet een van de meest mobiele tablets, maar aangezien je het apparaat voornamelijk in horizontale modus gebruikt zijn deze twee elementen niet echt nadelig. De behuizing is aan de achterzijde gemaakt van aluminium en voelt zeer degelijk aan. De voorzijde is compleet zwart, maar wat vooral opvalt is de gevoeligheid voor vingerafdrukken. Hou dus een poetsdoekje bij de hand. Het logo wat zich aan de voorzijde bevindt is nog niet definitief en zal iets kleiner zijn op de modellen die in de winkel verschijnen.

Het display heeft een formaat van 10 inch en maakt gebruik van een IPS paneel. Dit moet zorgen voor een hoge helderheid en wijde kijkhoeken. Het display heeft inderdaad een hoge helderheid en kan dan ook in fel verlichte omgevingen zonder problemen gebruikt worden. Wel wordt buitenshuis snel duidelijk dat de helderheid niet voldoende is om de leesbaarheid in stand te houden. Het display heeft een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, iets wat tegenwoordig redelijk gemiddeld is voor 10 inch tablets. Qua scherpte is hier dan ook weinig op aan te merken. Individuele pixels zijn nauwelijks waarneembaar en alles is goed leesbaar.

Qua aansluitingen is de ProTab 3 XXL IPS rijkelijk uitgerust. Zo krijg je twee microUSB 2.0 poorten (slave en host), een miniHDMI 1.4 poort voor verbinding met een TV of display, een microSD card reader op het geheugen uit te breiden en een koptelefoon aansluiting. Wat betreft de verdere hard ware specificaties beschikt de tablet over een dual-core ARM Corext A9 processor met een kloksnelheid van 1.6GHz, een quad-core Mali 400 grafische processor, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen, Wifi, Bluetooth 2.1 + EDR, een webcam aan de voorzijde en een 2.0 megapixel camera voor foto’s en video’s aan de achterzijde.

Point of View ProTab 3 XXL IPS close-ups

Deze ‘Close-up’ is een onderdeel van de volledige review van de Point of View ProTab 3 XXL IPS. Nadat alle onderdelen verschenen zijn komt er ook een volledige review waarin je alle informatie in één keer terug kunt vinden.

  • Hardware en Design (huidig)
  • Android, apps en browser
  • Gaming

Point of View ProTab 3 XXL IPS specificaties en prijzen

De ProTab 3 XXL IPS moet de komende weken in Nederland verschijnen voor een adviesprijs van 239 euro. Voor deze prijs krijg je een tablet met 8GB aan opslaggeheugen. Het 9.7 inch model, de ProTab 3 IPS, zal te koop zijn voor 249 euro.

Meer informatie, alle specificaties, de laagste prijzen en de laatste nieuwtjes vind je op de productpagina van de Point of View ProTab 3 XXL IPS.

Reacties (10)