ROC Flevoland rust docenten uit met de Samsung Galaxy Note 10.1

05 september 2012 1 Minuut 2 Reacties
Samsung-Galaxy-Note-10.1-1

De Samsung Galaxy Note 10.1 is nog maar net te koop in Nederland en wordt nu al ingezet als educatietool door ROC Flevoland. In Flevoland gaat men voor moderner onderwijs want 355 docenten van het ROC zijn uitgerust met Samsung's nieuwe 10.1 inch tablet. De docenten zullen de tablet gaan gebruiken tijdens het lesgeven en het monitoren van studenten.

De Galaxy Note 10.1 wordt op allerlei gebieden ingezet. Zo wordt de tablet gekoppeld aan het digitale presentiesysteem waarmee de aan- en afwezigheid van de studenten registreert wordt. Ook kan de docent in het zorg- en volgsysteem Trajectplanner de planning van opdrachten bijwerken, de belangrijkste punten uit voortgangsgesprekken noteren en de resultaten van de student bijhouden.

Ook in het klaslokaal zelf moet de Note 10.1 een belangrijke rol gaan spelen. Middels AllShare Cast moet het eenvoudig worden om bestanden onderling uit te wisselen tussen een tablet, PC, projector of televisie met DLNA. Docenten kunnen daardoor de lesstof uit hun tablet direct in het klaslokaal projecteren. Alle lesstof, illustraties en videobeelden verschijnen op het projectiescherm terwijl de docent mobiel blijft. De S-Pen stylus van de Note 10.1 kan in deze situatie gebruikt worden om aantekeningen toe te voegen aan de presentatie.

Samsung zet de Galaxy Note 10.1 voornamelijk in de markt als een productieve tablet voor zakelijke gebruikers en studenten. Zo maakt de S-Pen snel en eenvoudig notuleren mogelijk, kun je comfortabel multitasken middels door meerdere vensters naast elkaar te openen en levert Samsung een aantal applicaties mee die de productiviteit moeten vergroten.

Meer informatie, alle specificaties en alle prijzen vind je op de productpagina van de Samsung Galaxy Note 10.1.

Reacties (2)