Android 4.2 geruchten: Project Roadrunner en Android themes

06 oktober 2012 2 Minuten 3 Reacties
android

Veel tablets moeten het nog doen met Android 4.0 Ice Cream Sandwich of zelfs lager, maar de uitrol van Android 4.1 Jelly Bean begint langzaam op gang te komen. Toch zou Google al in een vergevorderd stadium zijn wat betreft de ontwikkeling van de volgende Android versie; Android 4.2. Deze week doken verschillende geruchten op over het nieuwe besturingssysteem.

Android and Me zegt deze week van een betrouwbare bron vernomen te hebben wat de belangrijkste verbeteringen en veranderingen binnen Android 4.2 zouden zijn. Hieronder vind je een overzicht van de geruchten.

Customization center

Google zou een customization center toevoegen waar je alle instellingen kunt aanpassen om de Android ervaring te personaliseren. Hier zouden ook templates en themes beschikbaar gesteld worden zodat je niet perse met de stock (vanilla) Android interface hoeft te werken. Het lijkt erop dat dit dan ook de plek wordt waar je bijvoorbeeld de TouchWiz interface van Samsung of de Sense interface van HTC aan of uit kunt zetten. Daarbij kunnen ontwikkelaars eigen themes gaan ontwikkelen.

Wellicht het belangrijkste element van het customization center is dat je kunt kiezen tussen een stock Android update die snel uitgerold wordt of een update (met skin) die beschikbaar is zodra de fabrikant deze vrijgeeft. Toch lijkt deze functie me erg onwaarschijnlijk.

Project Roadrunner

Binnen Android 4.1 Jelly Bean gebruikte Google de term Project Butter om de snelheidsverbeteringen en stabiliteitsverbeteringen binnen het systeem aan te duiden. Binnen Android 4.2 zou Google de naam Project Roadrunner gebruiken om de batterijduur drastisch te verbeteren middels aanpassingen in de software.

Google Play

De Google Play Store zou volgens de geruchten ook aangepast worden. Google zou gepersonaliseerd zoeken en gepersonaliseerde advertenties voor applicaties toevoegen. Deze advertenties zouden zelfs in je notificatievenster/balk verschijnen. Dit zou je overigens wel uit kunnen zetten.

Google Now

Een van de nieuwe features van Android 4.1 Jelly Bean is Google Now, een uitgebreide persoonlijke assistent. Google zal de functies van deze assistent volgens de geruchten nog verder uitbreiden. Zo moet het mogelijk worden systeemfuncties op te vragen en Google Now instellingen te laten aanpassen.

Android 4.2

Een aantal van de bovengenoemde functies klinkt erg interessant en zouden zeker toegevoegde waarde hebben, maar het zijn puur nog geruchten. We weten niet wanneer Google deze nieuwe Android versie zal presenteren en wat de mogelijke naam gaat zijn (Key Lime Pie?).

Reacties (3)