Google Nexus 10 duikt op met Android 4.2 en 2.560 bij 1.600 resolutie

26 oktober 2012 1 Minuut 7 Reacties
Nexus-10-lek

Een nieuwe tablet geheim houden is tegenwoordig nagenoeg onmogelijk, zelfs Apple heeft er moeite mee. Volgende week maandag gaat Google naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe tablet presenteren in de vorm van de Nexus 10 en ook dit model is inmiddels al nagenoeg compleet gelekt. Als bovenstaande echt is, en dat lijkt er wel op, kijken we hier namelijk naar de Nexus 10.

Over de Nexus 10 zijn de afgelopen weken al meerdere geruchten verschenen, gisteren verscheen zelfs een handleiding waaruit we konden opmaken dat de tablet over zowel een USB als HDMI poort zou beschikken maar het zonder microSD card reader moet stellen. Bovenstaande foto is afkomstig van BriefMobile die de Nexus 10 in handen zegt te hebben. Daarom hoeven we het niet alleen met een foto te doen, ook de specificaties zijn bekend.

Specificaties Nexus 10

Zo beschikt de Nexus 10, gemaakt door Samsung overigens, over een dual-core 1.7GHz Samsung Exynos 5250 processor, een Mali-T604 GPU, 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan intern opslaggeheugen, een 5 megapixel camera aan de achterzijde, NFC ondersteuning, Wifi en Bluetooth 4.0. Het meest interessante is echter het Super AMOLED display met een resolutie van maar liefst 2.560 bij 1.600 pixels. Wat betreft de software draait de Nexus 10 op de volgende Android versie; Android 4.2. Uit de foto’s van BriefMobile blijkt dat in deze versie van Android eindelijk meerdere gebruikersaccounts aangemaakt kunnen worden.

Android event

Het enige wat nu nog ontbreekt, mits alles waar is natuurlijk, is een prijs. Deze krijgen we waarschijnlijk maandag tijdens het Android evenement van Google te horen.

Via: Engadget

Reacties (7)