Google Nexus 10 verschijnt in pijnlijk korte hands-on video

28 oktober 2012 1 Minuut 3 Reacties
Nexus-10-lek

Wat we van het Google Android evenement kunnen verwachten is inmiddels wel duidelijk want we hebben voor zowel de Nexus 7 32GB, de Nexus 7 met 3G en de nieuwe Nexus 10 al overtuigende bewijzen voorbij zien komen. Helaas moeten we nog even geduld hebben voor de officiële presentatie want door orkaan Sandy is het event van komende maandag uitgesteld.

Hands-on video Nexus 10

Om de tijd door te komen heeft BriefMobile, de website die eerder deze week de eerste foto’s en volledige specificaties van de Nexus 10 online zette, nu een (pijnlijk) korte video van de tablet gepubliceerd. Maar, bewegend beeld is bewegend beeld en maakt de komst van de Nexus 10 eigenlijk alleen maar waarschijnlijker. Wat kunnen zien? Tja, dat Google Chrome zonder problemen opstart op de Nexus 10.

Nexus 10 specificaties

Toch kunnen we er nog wel één interessant nieuwtje uithalen, want in het bijbehorende artikel van BriefMobile wordt geschreven over een IPS display. Eerder werd er vanuit gegaan dat Samsung gebruik had gemaakt van een Super AMOLED display. De resolutie is onveranderd gebleven met 2.560 bij 1.600 pixels. Verder beschikt de tablet over een dual-core Samsung Exynos 5250 processor, 2GB aan werkgeheugen, een 5 megapixel camera en 16GB aan opslaggeheugen. Volgens BriefMobile is de Nexus 10 gemaakt van polycarbonaat materiaal wat het apparaat zeer slank en licht maakt. Wat betreft de software zou de tablet draaien op Android 4.2.

Reacties (3)