Prijsvergelijking: Tablet met keyboard (iOS, Android, Windows RT)

22 oktober 2012 2 Minuten 3 Reacties
graph

Er zijn de laatste paar dagen een hoop berichten verschenen waarin prijzen van nieuwe Windows RT hardware genoemd is. Omdat ik iemand ben die snel overweldigd wordt door getallen kon ik het niet echt goed in perspectief plaatsen, dus heb ik een grafiek gemaakt. Deze grafiek kan ik natuurlijk net zo goed ook even met jullie delen.

Een tablet (met keyboard)

Omdat de grafiek eigenlijk vooral voor mijzelf gemaakt is heb ik misschien een paar opvallende keuzes gemaakt in de data die zijn opgenomen. Ik wou namelijk graag weten wat het kost om een fijne tablet inclusief fijn toetsenbord te kopen. Om die reden heb ik dus prijzen van zowel tablets als tablet plus toetsenbord cover/dock/accessoire meegenomen van een aantal populaire Android tablets, de huidige iPad modellen en de reeds bekende Windows RT tablets. Overigens zijn de prijzen van de ASUS Vivo Tab RT nog niet bevestigd door ASUS.

Omdat lang niet alle opgenomen modellen een speciaal toetsenbord hebben heb ik voor de iPad mijn favoriete toetsenbord meegenomen in de vergelijking, de Logitech Ultrathin Keyboard Cover a 99 euro. Voor Android tablets heb ik gekozen voor de Logitech Tablet Keyboard for Android a 69 euro. Hoewel deze minder mooi integreert met de tablet zelf is het wel eentje die met alle Android tablets compatible is (en het lekkerste tikt).

Omdat de meeste Windows RT en Android tablets met 32GB geleverd worden heb ik voor ik de iPad 3 ook in 32GB prijs meegenomen. De iPad 2 staat er als 16GB in omdat die niet meer in 32GB te koop is.

Prijsvergelijking

Mocht de grafiek niet werken dan kan je via deze link de afbeelding downloaden.

Door met je muis over de verschillende balken te gaan krijg je meer informatie over naar welke balk je kijkt. In het blauw staan de prijzen (in euro) en in het rood heb ik het aantal GB van het gebruikte model meegenomen (16, 32, 64).

Meer informatie over de tablets kan je natuurlijk vinden via onze Tablet database, daar kan je onder andere terecht voor informatie over resoluties, processors, etc. Lees ook meer over het verschil tussen Windows 8 en Windows RT.

Reacties (3)