Samsung begint eindelijk met Nederlandse uitrol Android 4.0 ICS

04 oktober 2012 1 Minuut 9 Reacties
Galaxy-Tab-10-1

Het heeft even geduurd en voor behoorlijk wat frustraties gezorgd, maar Samsung is vandaag dan eindelijk begonnen met de Nederlandse uitrol van Android 4.0 Ice Cream Sandwich voor de eerste generatie Galaxy Tab 10.1 (p7500 en p7510) tablets. Deze tablets draaiden tot nu toe nog steeds op het 'verouderde' Android 3.2 Honeycomb besturingssysteem.

Verbeteringen Android 4.0 ICS

We hebben het de laatste tijd voornamelijk over de verbeteringen die Android 4.1 Jelly Bean brengt, maar ten opzichte van Android 3.2 Honeycomb brengt Android 4.0 Ice Cream Sandwich ook een hoop verbeteringen met zich mee. Zo is de interface nog verder geoptimaliseerd voor het gebruik op tablets, zijn de prestaties sneller en stabieler, kun je gebruikmaken van de Google Chrome browser en is het gebruik van een extern keyboard plus muis verbeterd.

Update installeren

Je kunt de update Over The Air downloaden door naar de instellingen van je tablet te gaan en handmatig te zoeken naar een update. Ook kun je Samsung Kies gebruiken mocht er geen update gevonden worden via de eerste optie.

Andere Galaxy tablets

De update lijkt momenteel alleen uitgerold te worden voor de Galaxy Tab 10.1, de eerste generatie. Over de update voor de 8.9 inch Galaxy Tab 8.9 en 7.7 inch Galaxy Tab 7.7 is nog niks bekend. Eind augustus is Vodafone begonnen met de uitrol van de update voor de al wat oudere Galaxy Tab 10.1v. De Galaxy Tab 2 serie (101.1 en 7 inch) worden vanuit de winkel standaard met Android 4.0 ICS geleverd.

Samsung gaf eind vorige maand wel duidelijkheid over welke tablets een Android 4.1 Jelly Bean update zullen krijgen. Dat zijn Galaxy Tab 7.0 Plus, de Galaxy Note 10.1, de Galaxy Tab 2 (10.1) en de Galaxy Tab 2 (7.0).

Andy, bedankt voor de tip!

Reacties (9)