Eerste indruk: Samsung Galaxy Note II

03 november 2012 3 Minuten 3 Reacties
Galaxy-Note-2-scren

Nog niet eens zo heel lang geleden heb ik een review gemaakt van de eerste generatie Samsung Galaxy Note en daar was ik al flink van onder de indruk. Sinds een aantal weken is er echter al een opvolger in de vorm van de Samsung Galaxy Note II. Dit model beschikt over een groter display, nog snellere prestaties, meer mogelijkheden en een verbeterde S-Pen stylus.

Update: Onze complete review is inmiddels gepubliceerd. Bekijk de review van de Samsung Galaxy Note II.

Samsung Galaxy Note II – specificaties

De Galaxy Note is een high-end toestel dat door zijn 5.5 inch display net tussen een smartphone en een tablet invalt. Daarom wordt het toestel ook wel aangeduid met de naam phablet. Ten opzichte van de eerste generatie note heeft de Galaxy Note II een iets groter 5.5 inch display gekregen, maakt Samsung gebruik van een andere displaytechniek voor het weergeven van pixels, is de dual-core processor vervangen voor een quad-core variant, is de resolutie gegaan van 1.280 bij 800 pixels naar 1.280 bij 720 pixels en krijg je nu 2GB aan werkgeheugen. Wat betreft de software is het toestel uitgerust met Android 4.1 Jelly Bean met daar overheen Samsung’s bekende TouchWiz interface.

Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de Samsung Galaxy Note II.

Samsung Galaxy Note II – video

Ik heb geprobeerd mijn eerste indrukken van het toestel kort te houden maar zoals je in onderstaande video zult zien is het zelfs met wat knip- en plakwerk niet gelukt. Er zitten immers behoorlijk wat interessante features en functies op.

Samsung Galaxy Note II – eerste indruk

Mijn eerste indruk van de Samsung Galaxy Note II is zeer goed. Zo is het toestel uitgerust met een krachtige processor en 2GB aan werkgeheugen die samen zorgen voor een soepele en comfortabele ervaring. Samsung levert een hoop bloatware mee waar je niet altijd iets mee zult doen, maar daarnaast heeft de fabrikant een groot aantal zeer interessante functies en mogelijkheden toegevoegd die de Note II ook qua software een high-end apparaat maken. Denk hierbij aan geavanceerde multi-task mogelijkheden middels de Multi Window functie en de pop-up functie voor de browser, voor video’s en voor notities. Daarbij zijn er erg veel instellingen te vinden waarmee je middels bewegingen of gestures snel toegang krijgt tot bepaalde functies.

Natuurlijk kunnen we ook de S-Pen stylus niet vergeten. Na een paar dagen spelen valt op dat de werking van de stylus flink verbeterd is. Je kunt nauwkeuriger tekenen, de pen ligt comfortabel in de hand, de verwerking in de behuizing zorgt ervoor dat de pen niet snel verloren zal worden, de AirView (cursor) functie is zeer fraai en Samsung heeft nog meer mogelijkheden toegevoegd.

Als ik wat minpunten moet noemen zijn dit de plastic achterzijde die door de gladde afwerking snel vies wordt en het kleine aanbod van apps dat ook echt fatsoenlijk werkt met de S-Pen stylus. Of het toestel ook daadwerkelijk comfortabel als smartphone gebruikt kan worden of dat het eigenlijk meer een tablet is bespreek ik in de volledige review.

Samsung Galaxy Note II – stel je vragen

Mocht je vragen hebben over de Samsung Galaxy Note II, de software die erop staat of de mogelijkheden die het toestel biedt, laat het dan in een reactie onderaan dit artikel weten. Vervolgens probeer ik het mee te nemen in de volledige review.

Reacties (3)