Heeft Windows RT nu al zijn langste tijd gehad?

04 november 2012 1 Minuut 11 Reacties
Windows-RT-tablets

We weten inmiddels dat er twee versies van Microsoft's nieuwe besturingssysteem ontwikkeld zijn; Windows 8 voor apparaten met een Intel processor en Windows RT voor apparaten met een ARM processor. Volgens Microsoft zou Windows RT ideaal moeten zijn voor gebruik op tablets en de softwaregigant lanceerde onlangs dan ook haar eigen Surface voor Windows RT tablet.

Naast Microsoft hebben onder meer ASUS (Vivo Tab RT), Dell (XPS 10) en Samsung (ATIV Tab) een Windows RT tablet gelanceerd maar het aanbod van apparaten met Windows RT als besturingssysteem blijft nog ver achter op het aanbod van apparaten met de volledige versie van Windows 8. De reden hiervoor is dat veel fabrikanten de kat uit de boom kijken. Zo gaf Acer vorige week aan eerst te willen zien hoe de Surface voor Windows RT tablet van Microsoft het zal doen en hoe het RT besturingssysteem geaccepteerd wordt.

Uitstel en afstel

Het lijkt er echter op dat niet alleen Acer nog niet zeker is over Windows RT. Volgens Digitimes, een website die het overigens niet altijd bij het juiste eind heeft, zouden namelijk meer fabrikanten interesse in Windows RT verloren hebben. Bronnen uit de industrie zouden aangegeven hebben dat ASUS, Dell, Samsung en Lenovo minder dan 50.000 Windows RT tablets willen verschepen. Daarnaast zouden Acer, Sony, HP en Toshiba besloten hebben helemaal geen Windows RT apparaten meer op de markt te brengen. Zelfs Nokia, een trouwe partner van Microsoft, zou de lancering van een Windows RT tablet uitgesteld hebben. Al deze fabrikanten zouden nu volledig op Windows 8 willen focussen.

Als dit bericht op waarheid gebaseerd is zou dit wel eens kunnen betekenen dat Windows RT nu al zijn langste tijd gehad heeft.

Beperkingen van Windows RT

De reden dat fabrikanten geen vertrouwen meer in deze versie van Windows hebben wordt niet duidelijk maar het is waarschijnlijk dat zij ook meer toekomst zien in een versie van Windows waar geen beperkingen als het niet kunnen draaien van .exe bestanden en uitgeklede versies van software inzitten.

Meer informatie

Lees meer over het verschil tussen Windows 8 en Windows RT en bekijk alle reeds gelanceerde Windows RT tablets in onze tablet database.

Via: Microsoft News

Reacties (11)