Windows 8: Hoe pas je het startscherm met tegels en apps aan?

02 november 2012 1 Minuut 29 Reacties
Windows-8-1-start

Een van de nieuwe elementen in Windows 8 is iets dat meteen opvalt; de nieuwe touch interface die als startscherm dient. Vanuit deze interface, voorheen Metro genaamd, kun je applicaties starten maar kun je ook tegels (tiles) van bijvoorbeeld websites en contacten plaatsen. In deze tegels kan vervolgens real-time informatie verschijnen van een nieuwe tweet of e-mail.

Windows 8 startscherm

De startscherm in Windows 8 en Windows RT is heel iets anders dan we tot op heden van Windows gewend zijn en biedt diverse interessante mogelijkheden. Hieronder vind je een aantal tips voor het wijzigen van dit startscherm, het toevoegen van apps en het aanmaken van tegels. Overigens is de desktop interface die we kennen van Windows nog steeds aanwezig maar als je een touch-apparaat hebt, bijvoorbeeld een tablet, dan is het aan te raden de touch interface te gebruiken.

Direct naar het startscherm

Je komt in het Windows 8 startscherm zodra je een tablet of computer opstart maar ook vanuit applicaties en programma’s kun je snel terugkeren naar het startscherm. Als je een tablet met je vingers bedient kun je het charms menu tevoorschijn toveren door vanaf de rechterkant van het scherm naar binnen te vegen. Vervolgens kun je in het charms menu de start-knop aantikken om naar het startscherm te gaan. Wanneer je met een muis werkt ga je met de cursor naar de rechter bovenhoek van het scherm en sleep je de cursor naar beneden om het charms menu te openen. Daarbij beschikt de desktopinterface sinds Windows 8.1 over een Startknop links onderin waarmee je direct naar het startscherm kunt terugkeren. Overigens beschikken accessoires als toetsenborden en sommige tablets over een knop met het Windows logo erop. Wanneer je deze knop indrukt kom je direct in het startscherm.

Reacties (29)