Zeer beperkte voorraad iPad mini’s in Nederland

01 november 2012 2 Minuten 7 Reacties
iPad-Mini-5

Nadat we vanmorgen al contact hebben gezocht met de meeste populaire Apple verkooppunten in Nederland en over hun in sommige gevallen speciale openingstijden hebben geschreven, krijgen we nu uit verschillende hoeken te horen dat er maar heel weinig iPad mini tablets geleverd zijn. Mini voorraden dus.

Beperkte iPad Mini voorraad

Zo weten we bijvoorbeeld van een van de meest bekende resellers dat er helemaal geen 16 GB mini’s geleverd zijn aan hun vestigingen, en dat er al helemaal geen witte zijn. Van 32GB en 64GB versies zijn er maar een ‘stuk of 5’. Een andere grote retailer wou na wat aandringen wel kwijt dat er daar wel 16GB veries waren maar weer ‘echt bijna niets’ van de andere formaten. Een derde reseller wou ons alleen melden dat ze alleen zwart hebben gekregen en wilde verder niets kwijt over aantallen. Apple’s enige officiële winkel in Nederland (die op het Leidseplein in Amsterdam) houdt de kaken stijf op elkaar, maar het blijft natuurlijk onze verwachting dat daar de voorraden het grootst zijn.

Dit duidt er waarschijnlijk op dat Apple leveringsproblemen heeft, iets dat we natuurlijk ook een beetje aan hadden zien komen door de signalen uit Amerika en het feit dat ook via de Nederlandse Apple Online Store de levertijd meteen op 2 weken stond.

Dixons online

Volgens berichten op Twitter blijkt dat Dixons vandaag echter wel een vrij grootte voorraad iPad mini heeft verkocht (we gaan er maar vanuit dat ze ook echt kunnen leveren natuurlijk). Op het moment dat ik net keek (17:39) bleek er nog steeds een reservering mogelijkheid te zijn voor 16GB zwart en 64GB zwart. Geen witte iPad mini’s dus, of die er wel geweest zijn weet ik helaas niet.

Snel in de rij staan of geduld hebben

Voor de rijzitters betekent dit dus dat ze als de donder hun stoeltjes moeten inpakken en richting winkel gaan, want het lijkt er dus sterk op dat er morgen maar een paar ‘gelukkigen’ zullen zijn. Voor de rest van ons (en de koukleumen) lijkt er niets anders op te zitten dan een paar weken geduld te hebben. Natuurlijk zullen we je hier op Tablets Magazine op de hoogte houden van de eventuele nieuwe (positievere?) informatie.

De mensen die echt niet kunnen wachten wensen we in ieder geval veel succes, het wordt best koud vannacht!

Meer informatie

Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de Apple iPad Mini. Ook kun je terecht in ons artikel waarin we de openingstijden en voorraden van winkels bespreken.

Reacties (7)