Geen loonheffing van toepassing op de Nexus 7, wel op de iPad mini

06 december 2012 1 Minuut 4 Reacties
Zakelijke-tablet

Eerder deze week berichtten we al over een rechtszaak tussen RTL en de Belastingdienst over het wel of niet belasten van een iPad die aan een groot deel van de werknemers gegeven was. Volgens RTL is de iPad een communicatiemiddel dat voornamelijk voor werkgerelateerde doeleinden gebruikt worden. De rechter besloot echter anders waardoor RTL flink wat belasting moet afdragen.

Groter dan 7 inch is belastbaar

Webwereld heeft vandaag bij de belastingdienst nagevraagd wat nu de exacte regels zijn voor het zonder loonheffing uitdelen van tablets aan werknemers. Het komt er op neer dan alle tablets die groter dan 7 inch zijn niet gezien worden als communicatiemodel, zelfs als alle functies hetzelfde zijn van een 7 inch of kleinere tablet. Een tablet als de 7 inch Google Nexus 7 hoeft wordt dus gezien als communicatiemiddel en daar heeft geen loonheffing over afgedragen te worden. De iPad mini is een stuk minder interessant voor werkgevers aangezien hier wel belasting over betaald moet worden. De iPad mini is namelijk 7.9 inch groot.

Uitzondering

Wel is er een uitzondering. Wanneer de tablet alleen voor werkgerelateerde zaken gebruikt wordt kan deze buiten deze regel vallen en hoeft er door de werkgever dus geen loonheffing over betaald te worden.

Reacties (4)