‘Nokia ontwikkelt 10.1 inch Windows RT tablet met keyboard cover’

24 december 2012 1 Minuut 4 Reacties
Nokia-Windows-rt-concept

Vorige week doken er al geruchten op dat Nokia zou werken aan een Windows 8 tablet. Dit model zou draaien op de Windows RT versie en beschikken over een Qualcomm processor. Nokia zou de tablet eind januari tijdens MWC 2013 officieel lanceren. Vandaag zijn er meer details over deze mogelijke Nokia tablet opgedoken, waaronder een keyboard cover.

Nokia Windows RT tablet

The Verge heeft bij anonieme bronnen bevestigd gekregen dat Nokia werkt aan een Windows RT tablet. Daarnaast hebben de bronnen informatie gegeven over een aantal belangrijke specificaties. Zo zou de tablet beschikken over een 10.1 inch display dat vergelijkbaar is met het display van de Microsoft Surface RT tablet en wordt de tablet uitgerust met een keyboard cover welke voorzien is van een eigen accu waardoor de batterijduur van het geheel aanzienlijk verlengd moet worden. De cover kan gebruikt worden voor het comfortabel tikken van teksten, dient als standaard voor de tablet en biedt bescherming. Microsoft lanceerde zelf ook een Touch Cover bij haar Surface tablet.

Verder zou de tablet voorzien zijn van een batterij die voor een batterijduur van 10 uur moet zorgen, twee USB poorten voor het opladen en aansluiten van accessoires en een HDMI poort voor verbinding met een extern display. Nokia zou in eerste instantie een klein aantal tablets willen produceren om later een volledige Windows 8 tablet op de markt te brengen.

Nokia concurrent van Microsoft?

Nokia lijkt met deze tablet, mits alle geruchten blijken te kloppen, de concurrentie aan te gaan met Microsoft’s eigen Surface tablet. Dat is nogal opvallend aangezien beide bedrijven de laatste maanden nauw samenwerken op het gebied van smartphones en verwacht werd dat dit ook op het gebied van tablets zou gebeuren. Wellicht richt Nokia zich met dit model op een lager prijssegment.

In onze tablet database vind je een overzicht van alle reeds gelanceerde Windows 8 en Windows RT tablets.

Reacties (4)