Toshiba: Android 4.2 Jelly Bean mogelijk alleen voor de AT300SE

04 december 2012 1 Minuut 3 Reacties
Toshiba-AT300SE-2

Hoewel nog maar een heel klein deel van de Android tablets beschikt over het nieuwe Android 4.1 Jelly Bean besturingssysteem heeft Google onlangs alweer een nieuwe Android versie gepresenteerd. Android 4.2 Jelly Bean is reeds beschikbaar voor de Google Nexus 7 en Google Nexus 10 tablets maar wat andere fabrikanten doen is grotendeels nog onduidelijk.

Android 4.2 voor de AT300SE

Vorige maand liet een medewerker van de klantenservice van ASUS weten dat de fabrikant werkt aan een Android 4.2 Jelly Bean update voor de nieuwste Transformer tablets maar verder hebben we nog maar weinig van fabrikanten gehoord. Ook Toshiba komt nu met een statement over de update waar helaas nog wel wat ruimte voor verandering inzit. Toshiba laat namelijk vandaag aan ons weten dat de onlangs geïntroduceerde AT300SE tablet, standaard uitgerust met Android 4.1 Jelly Bean, zeker een update naar Android 4.2 zal krijgen.

Overige modellen

Over de andere tablets in het assortiment van Toshiba is nog wat onduidelijkheid. De fabrikant kijkt momenteel nog naar de mogelijkheden om de eerder dit jaar gelanceerde AT300 tablet te voorzien van een update maar de overige modellen krijgen naar alle waarschijnlijkheid geen update naar de nieuwste Android versie. De reden hiervoor is volgens Toshiba dat de hardware vereisten voor Android 4.2 tamelijk hoog zijn.

De Toshiba AT300SE moet deze maand nog in Nederland verschijnen voor een prijs van 349 euro.

Reacties (3)