‘iPad gaat dit jaar laptop in bedrijfsleven vervangen’

21 januari 2013 1 Minuut 0 Reacties
Nieuwe-iPad

Apple's iPad gaat dit jaar de laptop in het bedrijfsleven vervangen. Dat meldt analist Brent Thill, die meldt dat werknemers steeds vaker een iPad van de werkgever ontvangen en deze wordt - in tegenstelling tot de oude vertrouwde laptop - veelal als de draagbare computer gezien.

Thill, analist bij UBS Investment Bank, is van mening dat de iPad in het bedrijfsleven succesvoller wordt dan de Microsofts Surface-tablet. Volgens Thill is de iPad een echt ‘enterprise device’ geworden en blijkt de rol van de iPad binnen een bedrijf toch erg groot te zijn. Denk aan de kwalitatief hoogstaande apps en daarmee ook de snelle samenwerking aan projecten. “Onze verwachting is dat de iPad een draagbare computer wordt en dat je een speciale dock op werk krijgt waar je de tablet in kunt zetten om deze met een monitor te verbinden”, aldus Thill.

Eerder deze week meldde Thill dat de verkoop van de Surface toch niet zo storm gaat als hij aanvankelijk dacht. Hier zou de nieuwe Surface met Windows 8 Pro mogelijk verandering in kunnen brengen. “Het is tevens een moeilijke periode, zo net na de feestdagen”, vertelt Thill. De Surface is daarbij een stuk nieuwer dan de iPad, wat de adoptiesnelheid ook niet ten goede komt. “Maar dat kan alleen maar positief veranderen.”

Vooralsnog lijkt de iPad de aangewezen kandidaat om de laptop in het bedrijfsleven vervangen.

Via: TabTimes

Reacties (0)