Wine laat Windows apps binnenkort op Android tablets draaien

04 februari 2013 1 Minuut 1 Reacties
Wine-Android

Android applicaties op je Windows PC laten draaien is al mogelijk met onder meer Bluestacks, maar wat als je Windows applicaties wilt draaien op een Android apparaat? De ontwikkelaars van Wine, een gratis open-source softwareprogramma waarmee je Windows programma’s op andere besturingssystemen kunt draaien, hebben Wine voor Android aangekondigd.

Wine voor Android

Ontwikkelaar Alexandre Julliard heeft tijdens de Free and Open source Software Developers European Meeting een demonstratie gegeven van Wine voor Android welke draaide op een emulator in plaats van een Android toestel. Dit maakte de werking echter behoorlijk traag en daardoor de software nagenoeg onbruikbaar. Een van de bedrijven achter Wine, Codeweavers, wil de software nu verder ontwikkelen en binnen niet al te lange tijd naar Android apparaten die gebaseerd zijn op een ARM-processor brengen.

Uiteindelijk moet het mogelijk zijn Wine voor Android op een Android tablet of smartphone te draaien en vervolgens Windows applicaties te gebruiken. Dit is met name handig voor bedrijven en zakelijke gebruikers die afhankelijk zijn van eigen, custom, Windows software en hiervoor geen Android alternatieven hebben. Wanneer Wine voor Android moet verschijnen is nog niet bekend.

Bron: Phoronix

Reacties (1)