Apple krijgt patent op vibrerende iPad 5

25 maart 2013 1 Minuut 4 Reacties
tabcovers-ipad-mini-slim

Apple heeft de afgelopen jaren niet stilgezeten als het om patenten indienden gaat. Het bedrijf uit Cupertino beschikt sinds deze week weer over 48 nieuwe patenten, waaronder een patent voor een vibrerende toekomstige iPad.

Het is niet precies duidelijk wat Apple met de vibrerende iPad wil gaan doen. Het lijkt erop dat de functie aan de nieuwe generatie Apple-tablets, waarschijnlijk de iPad 5, wordt toegevoegd. Volgens de geruchten wordt de nieuwe Apple-tablet slanker door een speciale schermtechnologie. Ook zouden er al enkele foto’s van de iPad 5 zijn uitgelekt.

iPad 5 & Apple’s nieuwe patenten

De andere nieuwe patenten van Apple betreffen onder andere een zesde generatie iPad nano, een nieuw batterijdesign en een nieuwe interface-element voor de iPhone. Daarnaast is er ook een patent toegewezen dat een coverhoesje voor de iPhone beschrijft en waar Steve Jobs als bedenker wordt genoemd. In enkele andere patenten worden veel augmented reality (virtuele realiteit)-toepassingen genoemd, dus het is mogelijk dat Apple aan een eigen versie van Google Glass werkt.

Het verhaal van de vibrerende iPad 5 zou door enkele andere patenten aangevuld kunnen worden. Zo heeft Apple ook een patent gekregen op een audio codec-chip die de trilmotor aan kan sturen. Dit zou erop kunnen duiden dat Apple werkt aan aanpasbare trillende notificaties voor de nieuwe generatie iPads.

Via: IDG.no

Reacties (4)