‘Specificaties Galaxy Tab 3 (8.0) en Galaxy Tab 3 (10.1) gelekt’

15 april 2013 1 Minuut 3 Reacties
Galaxy-Tab-2-design

We hebben het de afgelopen maanden al meerdere malen over de nog aan te kondigen Galaxy Tab 3 serie van Samsung gehad maar vooralsnog heeft de Koreaanse fabrikant niks bevestigd. Vandaag zijn de mogelijke specificaties van de Galaxy Tab 3 (8.0) en de Galaxy Tab 3 (10.1) gelekt.

Hoewel we op verschillende plekken productcodes van een mogelijke 7 inch Galaxy Tab 3 tablet gespot hebben lijken de meeste bronnen het er over eens dat Samsung dit jaar geen nieuw 7 inch model lanceert. In plaats daarvan focust de Koreaanse fabrikant op een 8 inch en een 10.1 inch model. De Griekse website Techblog zegt de specificaties van beide modellen in handen te hebben gekregen.

Samsung Galaxy Tab 3 (8.0)

De Galaxy Tab 3 (8.0) is met zijn 8 inch een compleet nieuw formaat in de Galaxy Tab line-up. Samsung probeerde het eerder met een 8.9 inch Galaxy Tab en lanceerde onlangs de Galaxy Note 8.0 met een 8 inch display. De tablet zou onder meer beschikken over een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een 1.5GHz dualcore processor, 2GB aan werkgeheugen en een microSD card reader om het nog onbekende opslaggeheugen mee uit te breiden. Ook zou de tablet voorzien zijn van een 3 megapixel camera aan de achterzijde, een 1.3 megapixel camera aan de voorzijde, Bluetooth 4.0, optioneel 3G/4G en een microUSB poort.

Samsung Galaxy Tab 3 (10.1)

Het 10.1 inch model heeft de naam Galaxy Tab 3 (10.1) meekregen en zou volgens de bronnen beschikken over dezelfde resolutie, dezelfde processor en dezelfde camera’s als het 8 inch model. Vreemd genoeg zou de tablet uitgerust zijn met maar 1GB aan werkgeheugen. Het opslaggeheugen bedraagt 16GB en is uit de breiden middels een MicroSD kaart. Ook van dit model zouden wifi-only en Wifi plus 3G/4G modellen gelanceerd worden en de tablet is middels een microUSB kabel op te laden. Daarnaast zouden beide tablets draaien op Android 4.1 Jelly Bean.

Beschikbaarheid

Volgens de Griekse website worden de tablets in juni of juli op de markt gebracht. Over de prijzen is vooralsnog niks bekend.

Reacties (3)